Fenomen îngrijorător : medici şi asistente îşi dau demisia, sub ameninţarea epidemiei, aşa cum se întâmplă şi la Braşov!

Fenomen îngrijorător : medici şi asistente îşi dau demisia, sub ameninţarea epidemiei, aşa cum se întâmplă şi la Braşov!

În ultimele ore mai mulţi medici, asistente medicale sau persoanl din spitale au decis să părăsească sistemul sanitar, de frica contaminării. Aceasta şi datorită lipsei de echipamente de protecţie şi pentru a nu-şi expune familiile şi, în special, copiii, unor riscuri de contaminare. Fenomenul a început să fie prezent şi la Braşov, iar şapte asistente, două îngrijitoare şi un medic psihiatru au demisionat de la Psihiatrie şi Neurologie.
Managerul unităţii sanitare braşovene, dr. Bîgiu, a precizat că au fost angajaţi, în ultimele zile, un medic infecţionist şi unul de igienă, în contextul în care Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie se pregăteşte să primească şi pacienţi cu coronavirus în viitorul apropiat, dar şi un psihiatru şi un neurolog, cinci asistenţi medicali, patru brancardieri şi un infirmier. Dr. Bîgiu a menţionat că numărul acestor demisii ar fi fost mai mare, însă a reuşit să convingă alte câteva asistente de la secţia exterioară din Zărneşti să nu demisioneze. Unitatea medicală are pregătite 16 paturi de ATI şi alte aproximativ 100, în cazul în care situaţia o va impune.
D.R.