Deces de COVID-19 petrecut săptămâna trecută, raportat abia marţi pentru că nimeni de la DSP Bucureşti nu a luat raportul de pe fax

Deces de COVID-19 petrecut săptămâna trecută, raportat abia marţi pentru că nimeni de la DSP Bucureşti nu a luat raportul de pe fax

O femeie de 84 de ani din Bucureşti a murit din cauza Covid-19 la Spitalul Universitar din Bucureşti, în 27 martie. Decesul a fost adăugat la statistica oficială abia astăzi, după ce INSP a aflat despre el din presă. Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass media şi a solicitat Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi DSP Bucureşti informaţii privind existenţa unui deces în cadrul unităţii sanitare, arată un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.
Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Cazul a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB, potivit comunicatului. Cu alte cuvinte, de pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB.

Femeia de 84 de ani a ajuns la Urgenţe, la Spitalul Universitar, în 26 marţi, cu simptome specifice COVID-19. A fost izolată şi testată. Rezultatul pozitiv a venit a doua zi. Femeia a murit tot în 27 martie. Pacienta avea şi alte boli - fibrilaţie atrială, pacemaker permanent, insuficienţă cardiacă cronică.

A.C.