Coronavirus SUA: 865 de morţi într-o zi. Bilanţul total, mai mare decât cel oficial anunţat de China

Coronavirus SUA: 865 de morţi într-o zi. Bilanţul total, mai mare decât cel oficial anunţat de China

Noul coronavirus a ucis un număr record de 865 de persoane în Statele Unite în termen de 24 de ore, potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Universitatea Johns Hopkins, transmite Agerpres. Această creştere spectaculoasă a ridicat la 3.873 de decese bilanţul total de la debutul pandemiei. Statele Unite sunt de departe ţara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate (188.172), cu 24.743 mai multe într-o zi, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, actualizate încontinuu.

Recordul numărului de morţi în 24 de ore a fost observat la 27 martie în Italia (969 decese).

Coronavirus: Numărul de decese în SUA este mai mare decât bilanţul oficial din China

Numărul persoanelor care au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite este mai mare decât al celor din China, epicentrul pandemiei, potrivit bilanţului oficial prezentat de China şi celui al Universităţii Johns Hopkins. Astfel, dacă în SUA sunt înregistrate deja peste 3.800 de decese provocate de noul coronavirus, numărul îl depăşeşte pe cel anunţat oficial de China, de 3.305.

Statul New York este epicentrul epidemiei americane, cu aproape 76.000 de cazuri şi 1.550 de decese.

În încercarea de a opri răspândirea rapidă a virusului, autorităţile au cerut ca peste trei sferturi dintre americani să intre în izolare. În schimb, măsurile de izolare au fost ridicate treptat în oraşul chinez Wuhan, de unde a început epidemia, în decembrie.

A.C.