Virusologii din Asia trag un semnal de alarmă. "Este o imensă greşeală că milioane de europeni nu poartă mască"

Virusologii din Asia trag un semnal de alarmă. "Este o imensă greşeală că milioane de europeni nu poartă mască"

Cei mai cunoscuţi epidemiologi din Asia critică dur comportamentul europenilor faţă de pandemie şi spun că europenii fac o mare greşeală că ies din case fără mască. "Este o imensă greşeală!". Coreea are o rată relativ mică de infecţii, iar acest lucru se datorează disciplinei populaţiei care a înţeles să poarte mască de protecţie la ieşirea din casă şi să se spele foarte des pe mâini, a spus recent profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul.

El a criticat aspru că populaţia din Europa sau America este învăţată că purtarea măştii nu este obligatorie. "Este o mare greşeală!" a spus epidemiologul.

Și directorul general al Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din China, condamnă ignoranţa europenilor, dar şi a americanilor de a nu folosi masca de protecţie. "Marea eroare făcută de SUA şi Europa e că oamenii nu poartă măşti. Virusul e transmis prin picăturile de salivă, iar o mască te împiedică să le transmiţi când vorbeşti sau tuşeşti. Multe persoane infectate sunt asimptomatice, iar mască îi împiedică să transmită virusul", a declarat George Gao pentru ScienceMag.

A.C.