Germania face 500.000 de testări pentru Covid-19, pe săptămână. Virusolog: "Numărul ar trebui mărit de trei ori"

Germania face 500.000 de testări pentru Covid-19, pe săptămână. Virusolog: "Numărul ar trebui mărit de trei ori"

Până pe 31 martie, Germania a raportat 68.180 de cazuri de COVID-19 şi 682 de decese, o medie a mortalităţii de 0,8%, mult sub ceea ce se întâmplă în Spania şi Italia. Virusologul german Christian Drosten a explicat că acest lucru se datorează numărului mare de testări efectuate zilnic. Spre deosebire de alte ţări de pe continent, Germania e dotată cu mai multe paturi de spital, ventilatoare şi echipamente adecvate pentru criză şi deţine, totodată, şi un număr mare de laboroatoare. Mai mult, a fost prima ţară care a introdus testele rapide drive.

Ca urmare, Germania a reuşit să crească semnificativ numărul de testări în ultimele săptămâni. "Unul dintre motivele pentru care sunt puţine decese în comparaţie cu numărul de infectaţi este că noi facem multe testări. 500.000 pe săptămână", a declarat virusologul Christian Drosten, citat de presa germană. Chiar şi aşa, doctorii din Germania consideră că ar trebui făcute de trei ori mai multe testări pentru a avea o idee şi mai clară asupra numărului de persoane infectate cu COVID-19. "Nu cred însă că vom putea să ridicăm capacitatea de testare", avertizează Drosten, care se teme că rata mortalităţii ar putea creşte în următoarea perioadă.

În Germania nu s-a optat pentru carantină totală, ca în Italia sau Franţa, dar au fost interzise întâlnirile între mai mult de două persoane.

A.C.