Măştile neomologate - pericol pentru sănătate. Care sunt cele care ne protejează

Măştile neomologate - pericol pentru sănătate. Care sunt cele care ne protejează

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă cu privire la măştile de protecţie, deoarece, dacă nu sunt omologate, acestea nu protejează împotriva virusului COVID-19. În farmacii este criză de măşti de protecţie. Comercianţii profită de acest lucru şi vând pe Internet produse neomologate care nu asigură niciun fel de protecţie.
Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spun că măştile fabricate manual, fie ele din pânză, bumbac sau tifon, nu protejează împotriva coronavirusului. Pentru a fi eficiente, acestea trebuie să îndeplinească două condiţii: să creeze o barieră împotriva microbilor cu ajutorul filtrelor şi să permită respiraţia corectă.

Pe internet sunt însă două tipuri de anunţuri la acest moment. Primul este cel al comercianţilor care nu specifică dacă acestea protejează sau nu, iar cel de-al doilea este al vânzătorilor care spun că măştile protejează împotriva COVID-19.

În ultima vreme au apărut chiar şi măşti fashion, cu desene, cu mesaje, însă specialiştii ne spun să fim foarte atenţi la ce cumpărăm dacă dorim să ne protejăm.

A.C.