Cea mai simplă reţetă de pâine albă. E gata în mai puţin de o oră

Cea mai simplă reţetă de pâine albă. E gata în mai puţin de o oră

Ai nevoie de doar cinci ingrediente simple pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de paine.

Ingrediente

500g de faina alba, plus extra pentru framantat
2 lingurite de sare
7g de drojdie uscata
3 linguri de ulei de masline
300ml apa

Mod de preparare

Amesteca faina, sarea si drojdia intr-un vas mare.

Fa o adancitura in centru si adauga uleiul de masline si apa calduta. Amesteca bine. Daca ti se pare coca prea tare, poti adauga inca 1-2 linguri de apa.

Pune aluatul pe o suprafata dura pe care ai pus faina si framanta timp de 10 minute.

Dupa ce coca a inceput sa aiba o textura frina, pune-o intr-o tava unsa cu ulei si acopera cu folie alimentara. Lasa sa creasca timp de doua, pana cand si-a dublat volumul.

Pune hartie de copt intr-o tava de copt. Bate usor coca pentru a scoate aerul si pliaz-o inca o data. Modeleaz-o intr-o forma rotunda.

Pune-o apoi in tava pentru inca o ora, pana cand isi dubleaza iar dimensiunile.

Incalzeste cuptorul la 220 de grade.

Presara inca putina faina deasupra si taie o cruce de 6 cm deasupra cu ajutorul unui cutit ascutit.

Coace timp de 30 de minute, pana cand a capatat o culoare aurie.

A.C.