Cum să îţi fabrici acasă propria mască de protecţie împotriva noului coronavirus

Cum să îţi fabrici acasă propria mască de protecţie împotriva noului coronavirus

Măştile sunt absolut necesare când ieşim din casă. O spune şi doctorul Raed Arafat care insistă să purtăm o mască când părăsim locuinţa. Dacă nu găsim să cumpărăm aşa ceva, atunci putem improviza. Și puteţi vedea în materialul video de mai jos un exemplu rapid de a confecţiona o mască artizanală. Măştile textile trebuie să se potrivească perfect peste faţă, dar să fie confortabile şi să fie asigurate bine după urechi sau cap, scrie Mediafax. De asemenea, este important ca acestea să aibă mai multe straturi de ţesătură, dar în acelaşi timp să se poată respira fără probleme prin ele şi să fie uşor de spălat în maşină fără a-şi schimba forma.

O agenţie guvernamentală americană recomandă purtarea măştilor atunci când o persoană se află în spaţii publice, de exemplu în magazine sau în farmacii, locurile în care se găsesc mai multe persoane într-un spaţiu închis. Cele mai simple metode de confecţionare a unor măşti pentru protecţia de noul coronavirus sunt din tricouri, bandane, prosoape, eşarfe sau chiar filtre de cafea.

Majoritatea modelelor pot fi realizate cu ajutorul unor foarfece şi legate cu elastice, dar cei care au acasă o maşină de cusut îşi pot confecţiona măşti mult mai elaborate.

A.C.