Morţi de coronavirus îngropaţi în parcurile din New York: 'Nu mai e loc în morgi şi spitale'

Morţi de coronavirus îngropaţi în parcurile din New York: 'Nu mai e loc în morgi şi spitale'

Autorităţile din New York au anunţat că victimele pandemiei de coronavirus vor fi înmormântate temporar în parcuri din cauza aglomerării din morgi şi din spitale. Consilierul din New York Mark Levine a explicat că victimele răpuse de coronavirus vor fi îngropate în parcuri pentru că în morgi şi în spitale nu mai este loc, notează New York Post.
"În scurt timp, vom începe înmormântărle temporare ale victimelor pandemiei de coronavirus în parcurile din New York (da, aţi citit bine). Vor fi săpate câte zece gropi în linie.

Această decizie a fost luată pentru a evita scene precum cele din Italia, acolo unde Armata a fost obligată să recupereze cadavre din biserici sau chiar de pe străzi", a explicat consilierul Mark Levine. Primarul Bill de Blasio a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că această decizie este una temporară. "Vorbim despre înmormântări temporare pentru a ne putea ocupa de fiecare familie în parte mai târziu. Nu voi intra în detalii pentru că nu cred că este un subiect despre care să discutăm", a precizat primarul oraşului New York.

Potrivit ultimelor informaţii, peste 2.470 de oameni au murit infectaţi cu coronavirus în New York, iar peste 65.000 au fost confirmaţi cu COVID-19.

A.C.