Spectacolele drive-in, motiv de dispută publică. Tudor Giurgiu: Mi se pare bizară interzicerea lor

Spectacolele drive-in, motiv de dispută publică. Tudor Giurgiu: Mi se pare bizară interzicerea lor

Artiştii sunt nemulţumiţi de decizia guvernului de interzicere a spectacolelor pe care le poţi urmări din propria maşină. Regizorul Tudor Giurgiu cere Executivului să revină asupra deciziei şi să permită oamenilor să se bucure de spectacole cinematografice în aer liber. El spune că organizatorii de evenimente vor pune pe hârtie norme de protecţie a participanţilor şi le vor da spre aprobare.

Tudor Giurgiu: "Sper ca cei din Parlament să revină asupra acestei măsuri. Mi se pare nejustificată în condiţiile în care în toată Europa spectacolele în aer liber sunt singura alternativă posibilă prin care organizatorii pot să respecte toate normele existente.

Spunând nu, nu-ţi asumi nimic, e mai uşor. În birocraţia românească e mai uşor să spui nu, decât să te gândeşti să discuţi cu ceilalţi.

Cultura se consideră că e neimportantă, deşi aduce beneficii enorme la buget.

Hai să discutăm cu cei care se pricep, mă refer la la consultări practice, de a scrie norme. Aici cred ne lipsesc specialiştii. probabil va trebui să le scriem noi şi să le discutăm cu cei în drept să le aprobe".

A.C.