Un milion de români au aplicat pentru un loc de muncă în luna mai. Domeniile de interes s-au schimbat radical

Un milion de români au aplicat pentru un loc de muncă în luna mai. Domeniile de interes s-au schimbat radical

După încetarea stării de urgenţă au fost depuse aproape un milion de aplicări la joburi. Comparativ, în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost 570.000 de aplicări depuse de candidaţi. Cei mai mulţi caută să se angajeze în companii care le oferă, mai presus de toate, stabilitate.
După o primă jumătate a lunii aprilie în care, pe piaţa muncii, atât angajatorii, cât şi candidaţii au bătut în retragere, odată cu apropierea finalului stării de urgenţă, şi unii, şi ceilalţi au reluat procesele de recrutare şi căutare activă a unui loc de muncă.
Numai în perioada 1-15 mai au fost înregistrate aproximativ 650.000 de aplicări pentru joburile disponibile pe o platformă online.

Domeniul care a atras cel mai mult atenţia candidaţilor a fost comerţul - peste 200.000 de aplicări numai în ultima lună, urmat de IT / Telecom, Prestări servicii şi Call-center. Fiecare dintre aceste industrii a depăşit pragul de 100.000 de aplicări, în ultimele 30 de zile.
Cel mai puţin căutate domenii au fost Protecţia mediului, sectorul Naval şi Aeronautic, Pază şi Protecţie sau Drept. Această criză i-a făcut pe candidaţi să fie mult mai atenţi la ce se întâmplă pe piaţa muncii. Unii pentru că vor să fie pregătiţi pentru orice eventualitate, iar alţii pentru că s-au trezit în situaţia de a rămâne fără job, chiar şi de pe o zi pe alta.

Sunt aproape 400.000 de contracte de muncă încetate şi peste 600.000 suspendate.

Spre deosebire de o perioadă "normală", acum, candidaţii caută să se angajeze în industriile care par că vor rămâne în picioare indiferent de ce se întâmplă în economie şi caută cu predilecţie companiile care pot să le ofere, mai mult decât orice altceva, stabilitate. Tot în această perioadă a crescut şi numărul candidaţilor foarte tineri care vor să se angajeze. Astfel, aproximativ 150.000 de aplicări au venit din partea tinerilor cu vârste cuprinse 18 şi 24 de ani. Cu toate acestea, segmentul care a căutat cel mai intens un nou loc de muncă a fost cel al candidaţilor cu vârste între 25 şi 35 de ani, aproximativ 350 de mii. Peste 150.000 de aplicări au depus şi cei din categoria 36-45 de ani.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va acorda un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Consultant în resurse umane: Nu are nimeni răbdare să citească 15 pagini de CV

Corina Neagu, consultant în resurse umane, a explicat că CV-ul ar trebui să fie scurt, iar căutările să fie targetate pe domeniul de interes.
"CV-ul nu e autobiografie, două pagini maxim e mai mult decât suficient, să fie redactat corect, să înceapă cu descriere şi un obiectiv de carieră, care este valoarea adăugată pe care o poţi aduce companiei, să fie bine structurat. Nu e necesară poza, dar dacă se ataşează CV-ului, trebuie să fie una oficială.

Nu are nimeni răbdare să citească 15 pagini de CV.

Căutările trebuie să fie targetate, oamenii să ştie care sunt competenţele forte, să nu se trimită câte 100 de CV-uri", a explicat Corina Neagu.

A.C.