Școlile de şoferi s-ar putea scumpi. Cum au fost transformate maşinile de traseu şi sălile de curs

Școlile de şoferi s-ar putea scumpi. Cum au fost transformate maşinile de traseu şi sălile de curs

Şcolile de şoferi s-ar putea scumpi cu până la 20% din cauza pandemiei. După două luni în care nu au încasat nimic, patronii ar putea creşte tarifele pentru a acoperi cheltuielile cu materialele de protecţie şi dezinfectantele pe care le-au pus peste tot. În plus, ei nu mai pot lua la fel de mulţi cursanţi ca altădată. În perioada aceasta, şcolile de şoferi au luat măsuri suplimentare pentru a-şi proteja clienţii. Înainte de intrarea în instituţie, au montat chiuvente cu dezinfectant şi hârtie de unică folosinţă. Iar la intrarea în instituţie cineva din personal va lua temperatura clientului în momentul în care ajunge la cursuri. Obligatoriu, temperatura trebuie să fie până în 37 de grade.
Reamenajări au fost făcute şi în interior. "În ceea ce priveşte secretariatul, am distanţat scaunele, să păstrăm distanţa de 1 metru jumătate între mese, vor intra numai trei elevi. Avem şi aceste panouri de plexiglas între elevi şi secretare, pentru a păstra distanţa, dezinfectant pe fiecare masă, pixuri pentru elevi tot timpul dezinfectate", explică Vlad Lubinschy, instructor auto.

Şcolile de şoferi au avut încasări zero în cele două luni de stare de urgenţă. Dacă un curs standard pentru cei care vor să obţină categoria B costă, acum, în jur de 1.800 de lei, tarifele ar putea creşte în următoarele săptămâni. Diferenţa o reprezintă costul echipamentelor de protecţie şi măsurile de distanţare, care-i obligă pe patroni să accepte mai puţini cursanţi. În maşină, instructorul şi elevul sunt despărţiţi de un "perete" flexibil şi transparent din plastic.

Examenele auto pentru viitorii şoferi se reiau la 15 iunie.

A.C.