Persoanele defavorizate vor primi, gratuit, măşti de protecţie

Persoanele defavorizate vor primi, gratuit, măşti de protecţie

Odată cu instituirea stării de alertă, purtarea maştii a devenit obligatorie, în România, în spaţiile închise. În acest context, a fost aprobată OUG, prin care fiecare persoană defavorizată va primi câte 50 de măşti, în total urmând să fie achiziţionate materiale de protecţie pentru mai mult de 2 milioane de oameni, pentru care se vor plăti 230 de milioane de lei, de la bugetul de stat.

,,In urma modificării în Parlament a hotărârii de guvern privind starea de alertă, am adoptat o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, autorităţilor locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi pentru persoanele defavorizate. S-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate", a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.
Categoriile defavorizate :
• persoane ce provin din familii beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat;
• persoane din familiile beneficiare de alocaţii pentru susţinerea familiei, acordate în baza Legii 277/2010;
• pensionarii sistemului public de pensii, ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG 6/2009;
• persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de articolul 42 şi articolul 58, din Legea 448/2006.
D.R.