Organizaţia Salvaţi Copiii pune la dispoziţia spitalelor fondurile colectate prin mecanismul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit

Organizaţia Salvaţi Copiii pune la dispoziţia spitalelor fondurile colectate prin mecanismul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit

Peste 100 de unităţi medicale şi de îngrijire pacienţi din întreaga ţară au cerut sprijinul Organizaţiei Salvaţi Copiii România, pentru a primi echipamente de protecţie şi aparatură medicală esenţială combaterii Covid-19. Pentru protejarea şi spijinirea medicilor şi a spitalelor, Salvaţi Copiii a decis să pună la dispoziţia acestora fondurile care vor fi colectate din redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit, astfel încât fiecare contribuabil să poată susţine nemijlocit întărirea capacităţii sistemului medical românesc, aflat sub presiune în această perioadă critică.
Anul trecut, fondurile colectate din redirecţionarea unui procent din impozitul pe venit către maternităţile din România, prin programul de combatere a mortalităţii infantile pe care Salvaţi Copiii îl derulează de nouă ani, au fost în valoare totală de 342.069 euro. Într-o primă etapă, aceea a intervenţiei urgente, Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat prioritar spitalele cu echipamente de protecţie pentru medici, în următoarele luni fiind vitală achiziţia de aparatură medicală performantă, mai ales pentru secţiile de terapie neonatală, care îngrijesc nou-născuţii cei mai vulnerabili: prematurii şi cei cu patologii complexe.
Termenul de depunere a formularelor s-a prelungit până la 30 iunie, iar acum totul este mult mai simplu! Întreaga procedură este online şi durează 2 minute. Se completează Formularul 230 dacă în 2019 au fost realizate venituri din salarii şi pensii sau Declaraţia Unică, dacă în 2019 s-au obţinut venituri din alte surse (activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de proprietate intelectuală etc.). Formularul poate fi trimis către email susţinător@salvaticopiii.ro, de unde va fi preluat şi trimis către administraţia financiară aferentă. Mai multe detalii despre redirecţionarea celor 3.5% din impozitul pe venit găsiţi pe: https://www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.
În data de 16 martie, Salvaţi Copiii România a creat Fondul de urgenţă pentru echiparea spitalelor, astfel încât acestea să poată gestiona cazurile de Covid-19 şi pentru a proteja atât medicii, cât şi pacienţii. Organizaţia a reuşit să identifice resurse financiare şi furnizori de aparatură şi echipamente medicală, astfel încât medicii să primească cât mai rapid sprijinul cerut.

În cele două luni de stare de urgenţă, au fost echipate 42 de unităţi medicale şi de îngrijire pacienţi din 18 judeţe şi Bucureşti (Bucureşti, Alba, Arad, Braşov, Botoşani, Caraş-Severin, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vrancea)
D.R.