Declaraţie şocantă a ministrului Cîţu: Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultimii 100 de ani

Declaraţie şocantă a ministrului Cîţu: Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultimii 100 de ani

"Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani", a declarat ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, vineri seara, la B1tv. Cîţu a explicat că situaţia este mai grea decât în perioada războiului şi a regimului comunist pentru a justifica decizia de a nu majora pensiile de la 1 septembrie.

"Trebuie să fim foarte oneşti cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În acelaşi timp, trebuie să avem toate datele pentru exerciţiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt ok, am reuşit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puţin diferit: aş vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm şi de investiţii, şi aş vrea să mă certe românii că nu dublez investiţiile", a spus ministrul de Finanţe.

Acesta a spus că în loc de a aloca bani pentru majorarea pensiilor, doreşte să facă alocări bugetare mai mari pentru investiţii.

"Facem o evaluare a tuturor cheltuielilor pentru perioada a doua a anului şi vrem să alocăm mai mulţi bani pentru investiţii, pentru că numai aşa putem să plătim şi pensii şi salarii crescute şi în anii viitori. Dacă noi facem această greşeală şi anul acesta nu alocăm mai mulţi bani pentru investiţii şi mergem spre ceea ce vrea stânga - populism din acesta mizerabil - dacă mergem spre populism, vă garantez că vom avea mari probleme anii viitor", a spus el.

Cîţu a recunoscut că decizia de majorare sau nu a pensiilor va fi una politică.

A.C.