Au crescut preţurile pe litoral. O turistă spune că a cheltuit 2.500 de euro la Mamaia: "Nu e ok. Totuşi, nu suntem în Dubai"

Au crescut preţurile pe litoral. O turistă spune că a cheltuit 2.500 de euro la Mamaia: "Nu e ok. Totuşi, nu suntem în Dubai"

Este cel mai aglomerat weekend din această vară de pe litoralul românesc. Vremea frumoasă i-a făcut pe mulţi să ia drumul mării. Turiştii au avut însă parte de o surpriză neplăcută când au ajuns pe litoral. Spun că preţurile au explodat după relaxare. Se estimează că peste 60 de mii de oameni sunt în acest weekend în staţiunile de pe litoralul românesc. În Mamaia Nord, turiştii au avut parte de o supriză neplăcută. Preţurile în staţiune au explodat odată cu relaxarea de după pandemie. Un şezlong costă 60 de lei, iar baldachinul 200 de lei pe zi. În locul zero al distracţiei, Vama Veche, turiştii au început devreme să-şi strângă prosoapele şi să se retragă încet, încet, dar nu pentru a se odihni în camere, ci pentru a se pregăti pentru o noapte albă.

Dana Costache, jurnalist Digi24: Distracţia în Vamă începe din momentul în care păşeşti în această staţiune şi se termină când pleci acasă. Vama Veche este cunoscută ca staţiunea tinerilor cărora nu le place să respecte reguli, tinerilor cărora nu le place să li se pună etichete, mai greu în această perioada când trebuie să respectăm reguli de igienă sanitară şi distanţare socială.

Din iulie, preţurile la cazare pe litoralul Mării Negre vor creşte din nou. O cameră care acum costă 280 de lei de la 1 iulie va fi 480 de lei.

A.C.