Planul de relaxare, dat peste cap de numărul mare de infectări. Decizia crucială pe care o va lua Guvernul

Planul de relaxare, dat peste cap de numărul mare de infectări. Decizia crucială pe care o va lua Guvernul

Plaurile de relaxare ale restricţiilor au fost date peste cap de numărul mare de infectări din ultimele zile. În funcţie de ele, Guvernul va stabili ce se va întâmpla de la 1 iulie.

Mâine Guvernul trebuie să stabiliească cu exactitate dacă începând cu data de 1 iunie se vor redeschide restaurantele şi se va impune măsura distanţării între mese de doi metri şi dacă vor fi eliminate restricţiile în cazul teraselor.

De asemenea, tot pe parcursul zilei de mâine, Executivul va trebui să ia decizii legate de evenimentele care au loc în interior, dacă acestea se pot desfăşura cu număr mai mare de 20 de persoane şi dacă cele din exterior se pot desfăşura cu peste 50 de persoane.
Decizie importantă pentru artiştii din România

Tot mâine, reprezentanţii Guvernului trebuie să ia o decizie importantă pentru foarte mulţi artişti din România, şi anume dacă sălile de spectacole şi teatrele se vor deschide după data de 1 iulie.

Toate aceste planuri făcute până acum de Executiv ar putea fi date peste cap de numărul mare de infectări, din ultimele două săptămâni, iar ministrul Sănătăţii anunţa că se pot lua măsuri de restricţii zonale.

A.C.