Ministrul Sănătăţii: "Pentru a ajunge la valul doi, haideţi să terminăm valul unu. E un prim val prelungit!"

Ministrul Sănătăţii: "Pentru a ajunge la valul doi, haideţi să terminăm valul unu. E un prim val prelungit!"

Nelu Tătaru spune că România se află acum într-un prim val prelungit. Ministrul Sănătăţii a făcut precizări şi cu privire la episoadele în care liberalii au încălcat regulile de distanţare socială.
"Pentru a ajunge la valul doi, haideţi să terminăm valul unu. În contextul în care pe o pantă descendentă intervine o relaxare totală şi o încurajare politică spre această relaxare şi nerespectare cred că avem un prim val prelungit, pe care trebuie să îl gestionăm pentru moment.
Avem un statut economic care a suferit în acest val. Trebuie să ne remediem economic şi abia din toamnă să ne gândim politic. Sunt unii care nici nu au aşteptat să termine partea medicală şi deja au început politic. Nu cred că este corect faţă de un corp medical care s-a expus, care s-a infectat, care a avut şi decese tocmai pentru a ajunge la a-şi respecta meseria. Cred că de la partea politică se trage problema. Aş fi vrut să îi văd atunci în martie. Alegătorii au stat în casă două luni, au respectat în 30 de ani, pentru prima dată, să aibă o restricţie. Să îi repsectăm pe ei şi să le redăm o viaţă normală. Politica să vină mai târziu.", a declarat ministrul Sănătăţii.


A.C.