Cluburile sportive şcolare şi liceele cu program sportiv îşi reiau activitatea

Cluburile sportive şcolare şi liceele cu program sportiv îşi reiau activitatea

Începând de luni, pot fi reluate activităţile sportive, respectiv antrenamentele sau participarea la competiţii oficiale, în cadrul cluburilor sportive şcolare şi al liceelor cu program sportiv, anunţă Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

Luni, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, a avut loc o întâlnire de lucru între ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a stabilit cadrul pentru reluarea activităţilor în aceste unităţi de învăţământ, cluburi sportive şcolare, licee şi şcoli gimnaziale cu clase cu program sportiv.

"Mă bucur că putem să facem acest anunţ, al reluării activităţilor în unităţile de învăţământ cu program sportiv integrat şi suplimentar, întrucât sportul deţine un rol esenţial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri. Au fost multe discuţii referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranţa copiilor. De aceea, sunt încrezătoare că, în urma acestui dialog deschis cu MTS, se vor concretiza câteva proiecte importante pentru tinerii care vor sa facă sport, pe care le vom anunţa curând", a declarat Monica Anisie.

Pe de altă parte, ministrul Sportului a subliniat că între priorităţile instituţiei pe care o conduce se numără şi creşterea numărului de ore de sport în şcoli.
Stroe: Mă bucur că am reuşit să facem şi acest pas! Sunt sigur că şi colegii de la MEC vor reuşi să gestioneze foarte bine situaţia

"Deschiderea CSS-urilor şi a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului şi mă bucur că am reuşit acum să facem şi acest pas! Sunt sigur că şi colegii de la MEC vor reuşi să gestioneze foarte bine această situaţie, la fel de bine cum au reuşit să organizeze desfăşurarea în siguranţă a examenelor de evaluare naţională şi bacalaureat pentru sutele de mii de copii. Am dorit să îi avem alături de noi la discuţia de astăzi şi pe reprezentanţii câtorva federaţii sportive naţionale, pentru a exista acel dialog constructiv care să ne ofere şi soluţii, dar şi viitoare parteneriate legate de competiţiile sportive şcolare. Mă bazez foarte mult pe ajutorul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi, fără a exagera, doresc să spun că, în ceea ce priveşte relansarea sportului de masă în România, Ministerul Educaţiei şi Cercetării este principalul nostru partener. Creşterea numărului orelor de sport şi a numărului celor care fac sport, precum şi crearea unor competiţii sportive atractive, care să implice cât mai multe şcoli şi elevi de diferite vârste, reprezintă pariul nostru, al celor două ministere", a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.

La această întâlnire au participat şi reprezentanţii federaţiilor sportive - sporturi de echipă: Gheorghe Vişan, preşedinte FR Volei, Alexandru Dedu, preşedinte FR Handbal şi Alin Petrache, preşedinte FR Rugby.

A.C.