Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Zonele unde temperaturile vor ajunge la 34 de grade

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Zonele unde temperaturile vor ajunge la 34 de grade

Începutul lunii iulie va aduce temperaturi caniculare în mai multe zone din ţară, cu maxime care ajung la 34 de grade Celsius, atată meteorologii în prognoza pentru următoarele două săptămâni, publicată astăzi. Primele zile din luna iulie aduc şi ploi în majoritatea zonelor. Estimarea este realizată pe baza datelor Centrului European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia.
Vremea în Banat

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variaţii între 28 şi 34 de grade, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datei de 2 iulie. Cele mai mici minime termice se vor atinge în prima dimineaţă din luna iulie, când media lor se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cele mai mari, în 3 iulie, între 18 şi 20 de grade. În cea de a doua săptămână media temperaturilor va fi puţin mai scăzută, cea a maximelor se va încadra între 26 şi 30 de grade, iar a minimelor între 14 şi 17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată la începutul intervalului şi după data de 1 iulie.
Vremea în Crişana

În prima zi de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32 de grade, în cea de a doua se va răci cu aproximativ 5 grade, pentru ca în următoarele două să se revină la medii de peste 30 de grade. Zilele care vor urma vor avea medii ale maximelor termice, în general, între 26 şi 28 de grade. Media temperaturilor minime va avea variaţii mai mari tot în prima săptămână, când se va situa între 14 grade în data de 1 iulie şi 19 grade în 3 iulie. În cea de a doua săptămână media minimelor va oscila în general între 14 şi 16.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în prima zi şi după data de 1 iulie.
Vremea în Transilvania

Vremea va fi caldă, chiar călduroasă în prima zi, precum şi în jurul datei de 2 iulie, când media maximelor termice va depăşi 30 de grade. În restul intervalului aceasta se va situa în general între 25 şi 29 de grade. Cele mai mari minime vor fi la începutul intervalului, precum şi între 3 şi 5 iulie, când media lor va atinge 15...17 grade. În celelalte zile vor avea variaţii între 12 şi 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.
Vremea în Maramureş

Media temperaturilor maxime va scădea de la 30 de grade în data de 29 iunie, până spre 26 de grade în 30 iunie, apoi va creşte din nou spre 31 de grade în 2 iulie. În zilele următoare, până la finalul intevalului de prognoză, aceasta va avea variatii între 24 şi 28 de grade. Temperaturile minime vor fi ridicate la începutul intervalului, media lor situându-se în jurul a 17 grade, în 1 iulie va scădea cu 4...5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare primelor zile. Din 5 iulie şi până la finalul intervalului de prognoză media minimelor termice va fi în general între 13 şi 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.
Vremea în Moldova

Vremea va fi caldă, călduroasă pe arii extinse în 29 iunie, precum şi în 2 şi în 3 iulie, când temperaturile maxime vor depăşi 30 de grade. În restul intervalului media acestora se va situa în general între 27 şi 29 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie între 16 şi 19 grade în prima săptămână, apoi se vor situa în jurul a 16 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în primele două zile şi după data de 3 iulie.
Vremea în Dobrogea

Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, media maximelor termice vor oscila între 28 şi 32 de grade, iar a minimelor între 18 şi 22.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului şi după data de 3 iulie.
Vremea în Muntenia

Vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de peste 30 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra între 29 iunie şi 4 iulie, când media se va situa în jurul a 34 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 16 şi 19 grade.

Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe suprafeţe mici, între 29 iunie şi 3 iulie, apoi pe arii extinse.
Vremea în Oltenia

Până în data de 3 iulie vremea va fi foarte caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32...34 de grade, apoi valorile termice maxime vor scădea uşor, iar media lor se va situa între 28 şi 31 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 16 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori între 3 şi 5 iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere după data de 2 iulie.
Vremea la munte

Media maximelor termice va avea variaţii între 19 şi 22 de grade până în data de 3 iulie, apoi va fi în general între 17 şi 19 grade, iar a minimelor se va situa între 9 şi 13 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

A.C.