Tătaru: Nu aş vrea să sufere cei care vor să meargă în concediu. Vor fi văzuţi ca cetăţenii unei ţări cu transmitere accentuată

Tătaru: Nu aş vrea să sufere cei care vor să meargă în concediu. Vor fi văzuţi ca cetăţenii unei ţări cu transmitere accentuată

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că românii care ar vrea să meargă în concediu în străinătate riscă să fie văzuţi ca cetăţeni ai unei ţări cu transmitere accentuată, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile. Aceasta, în condiţiile în care 5 state europene au restricţionat deja accesul românilor pe teritoriul lor. "Unii oameni vor să meargă în concedii. Poate unii vor merge în afară şi vor fi văzuţi ca cetăţenii unei ţări cu transmitere accentuată. E precauţie, cum avem şi noi, pentru cei care intră în ţara noastră, să nu sporească un grad de transmitere accentuată, în comunitate, fiecare ţară îşi ia măsuri de precauţie. Am păstrat lista din 22 iunie, cu cele 17 ţări, apoi încă 5 ţări în care, dacă te duci, când te intorci nu intri în izolare la domiciliu. Vom actualiza aceste liste odată ce la nivel european vom avea un consens pe un indicator, poate fi acel indicator de număr de cazuri la un milion de locuitori", a spus Nelu Tătaru la Digi24.

"Ce anunţa Centrul European de control al bolilor că noi am ajuns pe locul 3 la transmitere comunitară şi numărul de pacienţi infectaţi de la o zi la alta, eu sper să ne putem reveni, fiindcă există atitudini din partea celorlalte ţări pentru cetăţenii unor ţări în care transmiterea comunitară este accentuată. Nu aş vrea să sufere cei care ar vrea, după o perioadă destul de grea, să meargă undeva, să-şi facă măcar un minim timp de concediu pentru că alţii gestionează prost situaţia şi nu participă la acest efort", a adăugat el.

Malta, Slovacia, Danemarca Estonia şi Slovenia limitează, momentan, accesul românilor pe teritoriul lor, din cauza numărului crescut de cazuri noi de COVID-19.

A.C.