Beyonce îndeamnă populaţia de culoare din SUA să meargă la vot: "Votaţi ca şi cum viaţa voastră depinde de asta"

Beyonce îndeamnă populaţia de culoare din SUA să meargă la vot: "Votaţi ca şi cum viaţa voastră depinde de asta"

Cântăreaţa americană Beyonce i-a îndemnat pe toţi membrii comunităţii de culoare din SUA să meargă la vot la alegerile prezidenţiale din acest an şi să voteze ca şi cum "viaţa voastră depinde de asta", informează BBC.

Beyonce a făcut acest apel cu prilejul primirii unui premiu pentru contribuţii umanitare, la Gala Premiilor BET (Black Entertainment Television), eveniment la care sunt acordate diverse distincţii artiştilor de culoare.

"Vă îndemn să fiţi în continuare activi şi să reuşiţi să provocaţi o schimbare care să ducă la destrămarea acestui sistem plin de inegalităţi rasiale", a spus artista, care a dedicat trofeul primit tuturor participanţilor la recentele proteste din SUA.

"Aţi arătat că lupta înaintaşilor noştri nu a fost una în van", a adăugat Beyonce.

"Trebuie să votaţi ca şi cum viaţa voastră depinde de asta. Pentru că, de fapt, chiar aşa şi e", a mai spus artista.

Beyonce a primit premiul din partea lui Michelle Obama, care a lăudat-o pe artistă pentru implicarea ei în lupta pentru drepturile comunităţii de culoare.

Alegerile prezidenţiale din SUA sunt programate pe 3 noiembrie.

Conform celor mai recente sondaje, candidatul democrat Joe Biden, fost vicepreşedinte al SUA, şi-a mărit avansul la 13 puncte procentuale în faţa preşedintelui în funcţie, republicanul Donald Trump.

Recent, inclusiv rapperul american Snoop Dogg a declarat că s-a decis să voteze pentru prima oară în viaţa lui la alegerile prezidenţiale, pe motiv că îşi doreşte ca Donald Trump să plece de la Casa Albă.

A.C.