Planuri ambiţioase pentru transformarea digitală a Regiunii Centru

 Planuri ambiţioase pentru transformarea digitală a Regiunii Centru

A fost lansat la Braşov Centrul de Inovare Digitală Futures of Innovation and Technology FIT - Digital Innovation Hub
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Clusterul pentru Inovare şi Tehnologie din Braşov şi Iceberg Consulting, Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, Asociaţia Incubatoarelor şi Centrelor de Afaceri din România si Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna, au pus oficial bazele Futures of Innovation and Technology FIT - Centrul de Inovare Digitală al Regiunii Centru.
Având în vedere că în România doar 1 din 12 IMM-uri au un nivel avansat de digitalizare, în timp ce la nivel european raportul este de 1 la 5, iniţiatorii acestui proiect consideră că transformarea digitală trebuie să devină o prioritate pentru societatea şi economia românească. Misiunea Futures of Innovation and Technology (FIT) - Digital Innovation Hub este de a facilita colaborarea între actorii regionali - companii private, instituţii publice, mediul academic, IMM-uri, inovatori, institute de cercetare, clustere - cu scopul generării de inovare şi plus-valoare prin implementarea soluţiilor de transformare digitală.
“Comisia Europeană are în plan soluţionarea acestor decalaje în adoptarea digitalizării prin susţinerea Centrelor de Inovare Digitală (Digital Innovation Hubs), precum cel pe care l-am creat azi, ca ecosisteme care vor facilita implementarea noilor tehnologii în economie şi administraţie publică şi vor disemina cunoştinţele noi generate în domenii precum Artificial Intelligence, Cyber security, High-Performance Computing", a declarat domnul Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.
“Braşovul este deschis pentru a implementa inovarea digitală. Este deschis noilor schimbări, noilor tehnologii. Avem parteneri care au capacitatea şi resursele necesare implementării", a declarat în cadrul evenimentului de lansare domnul George Scripcaru, Primarul Municipiului Braşov.
“Este un prim pas pe care îl pregătim de 2 luni de zile, dar pe care îl discutăm de foarte mult timp cu fiecare parte implicată şi ne bucurăm că ne aflăm astăzi aici pentru a face un pas înainte. Transformarea digitală este un element de competitivitate, avem o economie digitală în creştere, dar care lucrează foarte mult pentru export. Un centru de dezvoltare digitală nu este o clădire şi cu siguranţă nu reprezintă doar o organizaţie ci, în esenţă, el este un ecosistem - organizaţii, oameni cu anumite competenţe şi accesul la investiţii, adică Futures of Innovation and Technology", a declarat domnul Ionuţ Țaţa, preşedinte al Clusterului pentru Inovare şi Tehnologie ALT Braşov şi CEO Iceberg.
D.R.