Deşi SUA a depăşit cifra de 130.000 de morţi, Donald Trump spune că "99% dintre cazurile de coronavirus sunt inofensive"

Deşi SUA a depăşit cifra de 130.000 de morţi, Donald Trump spune că "99% dintre cazurile de coronavirus sunt inofensive"

Donald Trump a sărbătorit, sâmbătă, Ziua Independenţei Statelor Unite la Muntele Rushmore în prezenţa a mii de oameni, deşi coronavirusul încă face ravagii în ţară, iar specialiştii atrag atenţia că distanţarea socială e mai necesară ca oricând. Trump a declarat că "99% dintre cazurile de coronavirus sunt inofensive", conform The Guardian, deşi peste 130.000 de oameni au murit în SUA de la începutul epidemiei.

"Am fost loviţi de virusul din China. Dar am realizat multe lucruri. Strategia noastră merge înainte bine. Dispare dintr-o zonă, iar apoi îşi face arătată faţa urâtă în altă zonă. Dar am învăţat multe. Am învăţat cum să stingem incendiul", a spus Donald Trump în timp ce ţara pe care o conduce raportează peste 50.000 de cazuri zilnic de aproape o săptămână.

Dr. Anthony Fauci expertul în boli infecţioase de top din SUA spune că "este destul de evident că nu ne îndreptăm în direcţia corectă", în ciuda laudelor preşedintelui american.

Preşedintele SUA a pus numărul mare de cazuri pe seama testării ample, din nou: "Am testat până acum aproape 40 de milioane de oameni. Făcând asta, arătăm cazuri, 99% dintre care sunt inofensive. Rezultate pe care nicio altă ţară nu le poate arăta pentru că nicio altă ţară nu are capacitatea noastră de testare, nici în termeni de cifre nici în termeni de calitate".

Este neclar cum a ajuns Donald Trump la această cifră de 99%.

A.C.