S-a stins generalul-maior, profesor universitar doctor Petrişor Mandu, fost comandant al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”

S-a stins generalul-maior, profesor universitar doctor Petrişor Mandu, fost comandant al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”

Pierdere grea pentru mediul militar academic brașovean și românesc! Generalul-maior, profesor universitar doctor Petrişor Mandu, fost comandant al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, a trecut în neființă. O persoană de mare valoare, un om de calitate și noblețe sufletească a pierdut astfel bătălia cu boala, lăsând în urmă o laborioasă activitate militară și didactică, desfășurată cu pasiune și profesionalism desăvârșit. Vestea tragică a fost împărtășită cu mare durere de foștii colegi, pe pagina de facebook a Academiei. ,,Astăzi, 12 septembrie 2020, personalul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” își exprimă profundul regret față de trecerea la cele veşnice a domnului general-maior profesor universitar doctor Petrişor MANDU, fost comandant (rector) al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” (1995-2002) şi al Institutelor militare de ofiţeri de aviaţie, rachete şi artilerie antiaeriană şi radiolocaţie (1991-1995). Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un eminent comandant al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, un OM de o mare nobleţe sufletească, un camarad de excepţie şi cu siguranţă unul dintre cei mai iubiţi ofiţeri, a produs o enormă tristeţe în inimile şi sufletele celor care l-au cunoscut. Cu durere în suflet şi cu inimile cernite suntem alături de familia greu încercată, pe care o asigurăm de toată compasiunea şi sprijinul nostru. Dumnezeu să vă aibă în pază şi în suprema Sa ocrotire, domnule comandant! D.R.