Vedeta “Star Wars” Ewan Mcgregor vrea ca Scoția să fie independentă: Odată ce Boris a devenit premier, am spus “ne cărăm de aici”

Vedeta “Star Wars” Ewan Mcgregor vrea ca Scoția să fie independentă: Odată ce Boris a devenit premier, am spus “ne cărăm de aici”

Ewan Mcgregor susține independența Scoției, spunând că referendumul pentru Brexit i-a schimbat părerea despre această chestiune, potrivit The Independent. Actorul din “Moulin Rouge” a afirmat că “probabil este vremea” pentru ca Scoția să părăsească Marea Britanie. Vorbind prin transmisie video la talk show-ul american Real Time cu Bill Maher, Mcgregor a spus: “Mereu am fost pentru a fi alături de Uniune, cred că a mers, funcționează”. “Apoi, după votul pentru Brexit cred cu siguranță că mi-am schimbat abordarea despre asta. Cred că Scoția a votat pentru un guvern care nu i-a fost dat timp de ani de zile”. McGregor, care este originar din Perth în Scoția, a explicat că “suntem o țară care votează foarte mult pe stânga, și am fost sub guvernare conservatoare vreme de ani de zile”. Starul din filmul “Trainspotting” a mai vorbit anterior despre independența Scoției. Însă, într-un interviu din 2016, a declarat că votul pe Brexit din 2016 l-a lăsat într-o stare de “confuzie totală”. Actorul de 49 de ani a precizat că se afla în Scoția, filmând “T2: Trainspotting”, atunci când a avut loc votul privind Brexit. După ce s-au uitat la harta zonelor care votau pentru părăsirea UE, McGregor i-a spus lui Maher: „Credeam că asta este, știi" Scoțienii vor să stea în UE iar englezii nu”. El a concluzionat: “Așa că eu cred că este probabil vremea”. “Cred că odată ce Boris a devenit premier, Scoția a reacționat «Bine, asta e, ne cărăm de aici»”, a spus, amuzat, actorul din “Star Wars”. McGregor a spus anterior, la vremea referendumului scoțian, că a încercat să stea departe de dezbaterea privind independența, pentru că nu avea voie să voteze și nu trăise în Scoția de la vârsta de 17 ani. A.C.