Drumuri blocate şi zăpadă în mai multe judeţe din ţară

Drumuri blocate şi zăpadă în mai multe judeţe din ţară

Zapada care a căzut pentru prima data în acest sezon a dat bătăi de cap şoferilor din mai multe judeţe din ţară. În judeţul Cluj ninge abundent, iar pe E60 între Cluj şi Oradea drumul e blocat. Pe DNH1, care leagă Şimleu Silvaniei de Aleşd, dar şi în judeţul Bihor pe DN74, DN57, DN58, se circulă în condiţii de iarnă.
În zona Anina zăpada măsoară 10 centimetri. În judeţul Sălaj pe DN1, în Maramureş, în zona Gutâi, zăpada îngreunează traficul auto, iar pe un drum judeţean din Cavnic circulaţia se desfăşoară cu dificultate.

Trafic în condiţii de iarnă se înregistrează şi pe drumul E81, care face legătura între Zalău şi Cluj-Napoca, dar cel mai îngreunat trafic se înregistrează pe o distanţă de aproximativ 15 kilometri peste culmea Munţilor Meseş, unde stratul de zăpadă este de câţiva centimetri la nivelul carosabilului.

Şi pe Culmea Mesteacănului, la limita judeţului Sălaj cu Maramureş, unde ninsoarea s-a înteţit aseară, se circulă cu dificultate.

Pe drumul judeţean Arad-Siria, în comuna Sagu şi în oraşul Nădlac circulaţia era extrem de grea.

Din cauza vijeliei, în Timiş mai multe gospodării au rămas fără curent electric şi a distrus câteva maşini. Vântul a rupt copaci, stâlpi şi fire de electricitate, a luat pe sus ţiglele de pe case şi a dezlipit bucăţi de tencuială de pe faţadele clădirilor.

M.G.
Foto: emaramures.ro