Iniţiative parlamentare care privesc cetăţeni ai judeţului

Iniţiative parlamentare care privesc cetăţeni ai judeţului

In cadrul unei conferinte de presa, deputatul PSD Marian Rasaliu a discutat despre mai multe subiecte de actualitate: declararea zilei de 15 Noiembrie ca “Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brasov din 1987", problemele administrative din satul Paltin, subminarea statului de drept din Romania de catre actuala Coalitie de guvernare, dar si despre imprumuturile record luate in ultimul an de tara noastra."Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat in cursul acestei saptamani proiectul de lege pentru declararea zilei de 15 Noiembrie ca “Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brasov din 1987". Ma bucur ca m-am aflat printre initiatorii acestui proiect. Aveam doar 17 ani cand aceasta revolta a izbucnit spontan, adunand mii de muncitori plecati in mars de la marile intreprinderi din Brasov, Tractorul, Rulmentul, Steagul Rosu. Momentul zero a fost cand si-au dat mana in fata Prefecturii din Brasov si au strigat cu riscurile de rigoare: " Vrem libertate!", "Jos comunismul!". Nu a fost o revolta doar a brasovenilor, ci a tuturor romanilor. Brasovenii au fost atunci cei care au aprins flacara revolutiei care urma sa aiba loc in 1989 la Timisoara. Revolta din 1987 a aratat tuturor romanilor ca regimul comunist poate fi invins.

Pe data de 15 noiembrie 1987, Brasovul a cunoscut fata hidoasa a comunismului. Pe strazile din oras a curs sange, au fost incendiate masini, iar in zilele urmatoare au fost arestati si anchetati in jur de 300 de brasoveni. Cinstirea zilei de 15 Noiembrie ca "Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brasov din 1987" este o datorie pentru toti parlamentarii, indiferent de culoarea politica. Le multumesc inca o data tuturor colegilor mei din Parlament care au semnat pentru acest proiect de lege pentru ca aceasta zi sa devina memorabila in istoria romanilor si a Romaniei." a declarat deputatul.Marian Rasaliu a discutat si despre initiativa sa din Parlament legata de situatia administrativa a satului Paltin.

"Am depus o initiativa pentru reglementarea prin lege a problemei satului Paltin. Situatia acestui sat reprezinta o importanta problema administrativa a judetului Brasov. Satul Paltin se afla situat la interferenta a trei comune: Holbav, Șinca Noua si Poiana Marului. Cursul apei care strabate satul Paltin imparte localitatea in doua. Teritorial, satul apartine comunei Poiana Marului, dar, din punct de vedere administrativ, apartine comunei Șinca Noua. Suntem familiarizati cu problemele pe care le intampina cetatenii de aici din cauza acestei incurcaturi administrative, inclusiv cand vine vorba de ridicarea deseurilor menajere.

Satul Paltin reprezinta un important pilon al judetului. Daca s-ar desfunda intre 4 si 6 km din drumul dintre Holbav si Paltin, s-ar scurta cu aproximativ 20 de km distanta de la satele de sub munte la Brasov. Satul Paltin ar putea deveni astfel o zona turistica de interes. Sa nu uitam ca vorbim de un sat montan pitoresc, cu peisaje superbe, cu paduri intinse, pasuni si fanete cu o flora diversificata.

Incercam sa mai adaugam o locatie "cu acte in regula" de vizitat pentru iubitorii Țarii Fagarasului!" a mai spus Marian Rasaliu.Deputatul a vorbit si despre subminarea statului de drept din Romania de catre actuala Coalitie de guvernare, dar si despre imprumuturile record luate in ultimul an de tara noastra.

"PSD a sesizat Uniunea Europeana cu privire la subminarea statului de drept din Romania de catre actuala Coalitie de guvernare. Practic, intr-o perioada extrem de scurta, Coalitia a atacat trei institutii fundamentale pentru sistemul democratic: Parlamentul, Avocatul Poporului si posturile publice de TV si radio. PSD semnaleaza Comisiei Europene cele trei abuzuri ale actualei coalitii de guvernare: 1) Numirile neconstitutionale de la televiziunea publica si radioul public; 2) Revocare abuziva si ilegala a Avocatului Poporului; 3) Incalcarea procedurilor parlamentare la votul pentru motiunea simpla impotriva ministrului Ghinea.

Un alt motiv fundamental pentru care guvernul actual trebuie sa plece este dimensiunea absolut halucinanta a imprumuturilor luate in ultimul an, fara niciun beneficiu economic ori social. Citu a impovarat Romania cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 pana-n aprilie 2021. Adica peste 1300 de euro in fiecare secunda si ritmul se amplifica, fara ca cineva sa explice, oficial, pe ce se cheltuie acesti munti de bani. Nu cresc salariile, nu cresc pensiile, nu cresc alocatiile, dar nici nu se fac investitii! " a concluzionat deputatul Marian Rasaliu.