Marius Dunca: Doar miniştrii USR PLUS îşi dau demisia? Aşteptăm şi demisiile secretarilor de stat, ai şefilor de instituţii, ai prefecţilor, ai directorilor de deconcentrate!

Marius Dunca: Doar miniştrii USR PLUS îşi dau demisia? Aşteptăm şi demisiile secretarilor de stat, ai şefilor de instituţii, ai prefecţilor, ai directorilor de deconcentrate!

Senatorul PSD Marius Dunca considera ca Romania este abandonata de cei din coalitia aflata la guvernare. Nu interesele romanilor primeaza, ci propriile interese. Parlamentarul asteapta ca dupa demisiile ministrilor USR PLUS sa urmeze si demisiile secretarilor de stat, ai sefilor de institutii, ai prefectilor, ai directorilor de deconcentrate."Doar ministrii USR PLUS isi dau demisia? Asteptam si demisiile secretarilor de stat, ai sefilor de institutii, ai prefectilor, ai directorilor de deconcentrate! Din pacate, cei din USR PLUS recurg la o noua escrocherie. Isi retrag ministrii, chipurile ies de la guvernare, dar ii pastreaza in functiile banoase si de putere pe secretarii de stat, sefii de institutii, prefectii, directorii de deconcentrate. Asistam, din pacate, la un adevarat spectacol al ipocriziei." a punctat presedintele PSD Brasov.Parlamentarul vorbeste si despre declinul economic al Romaniei."De cand a inceput aceasta criza politica, moneda nationala se devalorizeaza continuu. Este inacceptabil ca economia Romaniei sa fie paralizata, iar cetatenii sa se afunde in saracie din cauza acestui Guvern.

Raportarile triumfaliste ale asa-zisului bilant al ministrilor USR nu pot ascunde adevarul! Vorbim despre un esec grav, pe toata linia, in oricare dintre ministerele detinute! 0 km de autostrazi, 0,2% fonduri UE absorbite, 0% fonduri din PNRR, ultimul loc in UE la sprijinirea IMM-urilor si a economiei, esec pe linie in Sanatate.

Nici acum, dupa 6 luni de la termenul initial, PNRR Romaniei nu e adoptat la Bruxelles, iar absorbtia fondurilor europene e dezastroasa, mai sunt inca 14 miliarde de euro neconsumate, din exercitiul financiar 2014-2020. Mediul de afaceri a fost mintit, amagit cu masuri de sprijin, niciodata aplicate: masura 2 a fost anulata, masura 3 este subfinantata, HORECA n-a primit nici acum banii promisi, activitatea de sustinere a exporturilor a fost subminata.

Asistam la un adevarat haos inaintea inceperii noului an scolar. Nu ne putem bate joc de viitorul copiilor nostri!

Pandemia a fost gestionata dezastruos, iar la Transporturi sunt notorii catastrofele feroviare, precum si incompetenta directorilor de companii - gen Vizante, de la CFR Calatori.

Romania se duce de rapa. Nu doar Florin Citu trebuie sa plece, ci intreg Guvernul Dreptei! Intreg Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR este responsabil de haosul din tara!" a declarat parlamentarul Marius Dunca.