Compatibilitate Varsator - Capricorn

    
Varsator si Capricorn! Doi saturnieni atat de diferiti - pur si simplu complementari!

Interesanta combinatie! Dar, statistic vorbind, e posibil s-o întalnim destul de rar. Nu de alta, dar aceste doua semne "batrâne" nu par sa aiba asa des nevoie unul de celalalt. Totusi, daca se întâlnesc si reusesc sa-si armonizeze sistemele de valori, pot cladi unul dintre cele mai spectaculaose cupluri umane.

Capricornul va tempera cu rabdare lipsa de masura a Varsatorului, iar Varsatorul va propune mereu Capricornului noi orizonturi. Este, de altfel, cuplul care poate elimina din istoria omenirii conflictul dintre generatii, daca saturnianul Capricorn va sti ce sa pastreze din ceea ce e vechi si daca uranianul Varsator va sti ce valori dintre cele noi sa adauge la cele deja existente. Imbinarea dintre traditie si inovatie chiar poate fi salvatoare adeseori.

Este de înteles de ce, de la Semnele de iarna încolo, problema iubirii în doi se împleteste atât de mult cu problemele mari ale omenirii. Aceste Semne nu au venit în existenta terestra pentru ele, ci pentru ceilalti.

In iubirea fiecaruia pentru celalalt de amesteca si un fel de "experiment uman afectiv" care sa ne duca spre elevare si sacralizare. Varsatorul este progresist si aventuros, în vreme ce Capricornul este profund moral si responsabil. Varsatorul pare sa risipeasca resursele pe care Capricornul i le administreaza cu diferite grade de generozitate.

Varsatorul iubeste spatiul, în vreme ce Capricornul adora timpul. Poate tocmai de aceea uranianul traieste fara limite iar saturnianul fara varsta. Poate tocmai de aceea relatia lor poate fi în egala masura spontana si de scurta durata, sau elaborata si eterna. Daca ei chiar lasa în urma ceva, la modul concret, pentru binele societatii, înseamna ca s-au iubit cu adevarat, instituind în liniaritatea existentei noastre un superb prezent continuu.

Vezi si alte zodii: