Sărbătoare duhovnicească la Hramul Mănăstirii Sfântul Efrem cel Nou din Cristian

Sărbătoare duhovnicească la Hramul Mănăstirii Sfântul Efrem cel Nou din Cristian

Astăzi, comuna Cristian a fost martora unei manifestări de profundă credință și unitate spirituală, cu prilejul Hramului Mănăstirii Sfântul Efrem cel Nou. Numeroși credincioși din comună și din împrejurimi au participat cu evlavie la această sărbătoare.
Comuna noastră a avut cinstea și bucuria duhovnicească de a găzdui Sfânta Liturghie, care a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un distins sobor de preoți și diaconi. Prezența acestora a adus un plus de însemnătate evenimentului, subliniind legătura strânsă dintre comunitatea noastră și valorile spirituale ortodoxe.
Evenimentul a avut onoarea de a găzdui și personalități marcante ale administrației locale și județene. Printre cei prezenți s-au numărat Primarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru, viceprimarul Octavian Buta, Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică Constantin, consilierul județean Diaconu Daniel Nicolae și fostul edil al municipiului Brașov, George Scripcaru. Prezența acestor oficialități subliniază importanța evenimentului și sprijinul constant acordat comunității noastre.

Primarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru, a subliniat:
„Astăzi ne-am bucurat să fim parte dintr-un moment deosebit de important pentru comunitatea noastră. A fost o zi în care ne-am reunit ca să celebrăm și să onorăm încrederea noastră în spiritualitate și în valorile care ne definesc. Este o dovadă a legăturii puternice dintre comunitatea noastră și viața spirituală.
Instituțiile de cult din comună au fost întotdeauna un pilon al comunității noastre, oferind suport moral și spiritual, precum și un loc de întâlnire și de comuniune pentru cristoloveni. Acestea nu doar că ne oferă un cadru de rugăciune și reflecție, dar contribuie și la consolidarea identității noastre comune.
Suntem recunoscători pentru contribuția acestor instituții la dezvoltarea și la binele comunei Cristian și ne angajăm să continuăm să le sprijinim și să le promovăm în viitor. Astfel, ne asigurăm că legătura noastră cu spiritualitatea rămâne puternică și că valorile noastre fundamentale sunt întotdeauna celebrate și respectate. Doar prin susținerea acestor valori putem asigura o comunitate unită și prosperă.”
De asemenea, Primarul Gicu Cojocaru a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestui eveniment deosebit: „Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei sărbători. Fie ca binecuvântările Sfântului Efrem cel Nou să se reverse asupra întregii noastre comunități, aducând pace, sănătate și prosperitate.”
Hramul Mănăstirii Sfântul Efrem cel Nou din Cristian a fost un prilej de reîntâlnire, reflecție și rugăciune, reafirmând importanța valorilor spirituale în viața comunității noastre. Această zi de sărbătoare ne-a adus împreună, întărind legăturile care ne unesc și reafirmând angajamentul nostru față de tradițiile și valorile care ne definesc.

Gicu Cojocaru
Primarul comunei Cristian