Spiritul budo din sufrageria lui SOV

Spiritul budo din sufrageria lui SOV

Recent, presa centrală anunţa pe un ton triumfalist că ANAF a început recuperarea prejudiciului uriaş din dosarele afaceristului Sorin Ovidiu Vântu. Astfel, după condamnarea acestuia, în speranţa că vor fi recuperate zecile de milioane de euro prăduite de camarilă, Finanţele au pus sechestru şi au confiscat banii din conturi şi bunurile mobile şi imobile aparţinând lui SOV, pe care le-au putut identifica. Printre altele, au fost scoase la vânzare hoteluri din Delta Dunării, terenuri intravilane şi arabile de sute de mii de metri pătraţi din Sulina, Mihăileşti şi Giurgiu, restaurante, clădiri rezidenţiale, un post trafo, hotelul Lebăda, o popicărie, un bazin de înot, mai multe anexe.

“Am să vă explic imediat de ce am ales Delta. Ceea ce vedeţi în spate este pontonul plutitor, unde locuiesc, când stau aici, o combinatie, între bricul Mircea şi o cutie de conserve. Să vă explic de ce am ales sa filmez din Deltă. Delta, fără pic de discuţie este viitorul economic al acestei ţări", spunea Sorin Ovidiu Vântu într-un interviu.

Vă prezentăm în continuare un scurt reportaj foto din “cutia de conserve" a afaceristului Vântu. Este vorba despre pontonul plutitor din Delta Dunării, locul preferat al camarilei lui SOV, unde, conform declaraţiilor unor apropiaţi, se făceau şi se desfăceau guverne sau se numeau miniştri şi secretari de stat. De ceva vreme, pontonul stă proptit la malul Dunării, părăsit şi trist. Dormitoarele, odinioară animate de personaje colorate, au prins miros de vechi şi pânze de păianjen, iar liftul cu care Vântu se deplasa spre sala de consiliu pare înţepenit în timp. Într-o cămăruţă mică, pe holul de jos, lansetele negre de firmă zac fără stăpân. Ochii din leduri verzui ai echipamentelor electronice ( serverele şi modemurile care asigurau conexiunile la Internet şi TV) sunt închişi.

“Era la amiază. Abia mă trezisem din somn şi-mi beam cafeaua pe puntea pontonului plutitor pe care îl aveam legat la ţărm, undeva în faţa canalului Ceamurlia, pe Dunărea Veche. Acolo mă duceam an de an şi-mi petreceam toată vara alături de bunul meu prieten, barcagiu, valet, confesor şi orice altceva în afară de nevastă - “cumplitul" Terente.", fragment din Capitolul 15 - “Și-n chioşc, fanfara cânta…", blogul lui Sorin Ovidiu Vântu.

Demn de remarcat este şi Certificatul de Excelenţă primit de la Federaţia Română de Arte Marţiale, de actualul locatar al puşcăriei, pentru “dedicaţia de o viaţă în adevăratul spirit budo".

Eduard Ovidiu Ohanesian