Hai la lupta cea mare, conduşi de securiştii CIE !

Hai la lupta cea mare, conduşi de securiştii CIE !

O veche vorbă românească spune că “ la pomul lăudat să nu te duci cu sacul". Proverbul se aplică şi în cazul judecătorului militar Constantin Udrea, noua vedetă a luptei împotriva statului paralel. Mediatizat excesiv datorită criticilor sale la adresa intervenţiei spionajului intern în activitatea statului de drept, mai ales în Justiţie, colonelul Udrea şi-a uitat activitatea intensă în structurile de informaţii comuniste. Înainte de 1989, judecătorul militar Udrea, apărătorul statului de drept de astăzi, era ofiţer de informaţii în cadrul U.M. 0544, Centrul de Informaţii Externe al Securităţii. Zilele trecute, un justiţiabil l-a surprins pe judecătorul Constantin Udrea în biroul unui procuror militar, având cu acesta din urmă un dialog de şantierist.

În luna septembrie a acestui an, presa angajată în lupta împotriva statului paralel, alături de Liviu Dragnea şi de Daniel Dragomir, a scos la iveală un erou guraliv şi curajos nevoie mare. Într-o serie de interviuri televizate, magistratul militar, Constantin Udrea, ne arăta cum serviciile secrete îşi bat joc de statul de drept. Colonelul Udrea, judecător la Curtea Militară de Apel Bucureşti, acuză cu aplomb serviciile de informaţii că “au cotropit Justiţia, îndeosebi cea penală".
“În ce priveşte protocoalele secrete încheiate cu organele judiciare, ele constituie o mare dramă a poporului român. N-aş fi crezut vreodată ca voi trăi momentul în care un serviciu de informaţii să gireze şi să coordoneze activitatea, în mod obscur evident, adică secret, activitatea organelor judiciare. N-am crezut că voi trăi aceste vremuri, şi sper ca tinerii să înţeleagă ce pericole paşte ţara şi statul de drept dacă un serviciu de informaţii conduce activitatea judiciară. E un semnal de alarma pe care vreau să îl tragem împreună. E dramatic ce se întâmplă.", afirmă colonelul Udrea. Spusele colonelului sunt cu atât mai uluitoare cu cât, chiar el a servit, ani la rând, sistemul totalitar.
Dacă cineva ar fi avut curiozitatea să ceară mapa profesională a justiţiarului Udrea, ar fi avut parte de o surpriză de proporţii. Trecutul eroului nostru este, în întregime, legat de spionaj. Conform foştilor săi colegi din SIE, colonelul Constantin Udrea a lucrat cu spor înainte de 1989, în Centrul de Informaţii Externe, U.M. 0544, adică în spionajul extern comunist. Revoluţia l-a prins tot în sistem , în calitate de ofiţer de informaţii, în MApN, în cadrul Direcţiei de Siguranţă Militară ( actuala DCSM), unde activa în subordinea colonelului de contraspionaj Nicolae Dorobanţu. Colegii îşi aduc aminte că, imediat ce a intrat în magistratura militară, viaţa ofiţeraşului Udrea s-a schimbat în bine. Și-a schimbat repejor casa şi nevasta. Chiar şi după intrarea sa în magistratură, eroul antiprotocoale l-a păstrat “în lucru" pe unul dintre cei mai mari avocaţi ai României, cunoscut ca mare consumator de alcooluri (care după deces, în anii ’90, a fost îngropat cu onoruri militare şi grad de general). Caracter flegmatic şi retras, Constantin Udrea nu era prea iubit de colegi. Dar ca să înţelegeţi mai bine cine este eroul dezvăluirilor despre preluarea justiţiei de către noua Securitate şi serviciile secrete, vă relatăm un episod surprins de un justiţiabil, prezent în biroul procurorului Paul Truică, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, exact în perioada în care judecătorul minune lupta împotriva statului paralel.


Vizită amicală în biroul procurorului Truică

Ca să întregim profilul moral al luptătorului din interiorul sistemului împotriva statului paralel, vă propunem să luaţi aminte la declaraţiile justiţiabilului Nicolae Moldoveanu, care în ziua de 17.09.2018, a avut o experienţă de neuitat în biroul procurorului militar Paul Truică. În ziua aceea, în prezenţa cetăţeanului Moldoveanu, judecătorul Constantin Udrea făcea o vizită cât se poate de amicală procurorului militar Truică. A câta oare ? Moldoveanu se contra cu Serviciul Român de Informaţii şi cu Serviciul de Informaţii Externe într-un dosar la Tribunalul Militar Bucureşti, când i-a venit ideea să ceară instanţei de judecată să întrebe Parchetul Militar, dacă în dosarul său s-a lucrat pe vestitele protocoale mult contestate de societatea civilă în ultima vreme. Ca să fie mai convingător, mai întâi, justiţiabilul s-a prezentat în 17 septembrie, la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti, la procurorul Paul Truică, pentru a depune o cerere referitoare la cooperarea dintre Justiţie şi serviciile de informaţii sus menţionate în dosarele sale. Cetăţeanul indignat povesteşte :
“ Cert este că eu când am ajuns acum, pe 17.09 [ 2018, nota red.] la el, că pe 20 aveam termen la Tribunalul Militar. Ca să depun cererea asta, am intrat la el în birou. La el în birou, ti-am povestit... M-a întrebat direct. - Ai venit pentru protocoale, nu ? Asta, iarăşi este o întrebare. De unde ştia ? Nu pun bine hârtia pe masă, şi intră în birou Udrea. Eu nu ştiam că e Udrea ăsta, dar îl ştiam după figură. Intră şi zice : - Bună ziua maestre. Ăsta zice :
- Bună ziua, domnule judecător. Și în timp ce mă întorceam cu spatele, judecătorul întreabă: - Unde-ti e, unde e canapeaua de futut ? Deci judecătorul îl întreabă pe Truică cu subiect şi predicat unde-i canapeaua de futut. Sunt curios dacă în ziua aceea domnul judecător a fost înregistrat că a intrat. Că acolo e unitate militară. Oricine intră şi iese trebuie notat la intrare. Mi se pare, în primul rând, grav, că intră un judecător în parchet, în biroul procurorului. Ce căuta acolo ? Nu mai vorbesc că era amicală."

“Eşti evreu şi ar trebui să fi mândru că eşti spion"

Nicolae Moldoveanu nu era la prima experienţă halucinantă în biroul procurorului Truică. Din plângerile şi sesizările depuse de justiţiabil la instituţiile competente, împotriva procurorului militar aflăm că, în cursul unei audieri la parchetul militar, în cursul lunii ianuarie 2015, Moldoveanu a fost victima unei acţiuni de intimidare fără precedent.
“Evidenţiez din nou că pe parcursul audierii, în prezenţa secretarei mi s-au spus următoarele:
-Eşti un bolnav, ai venit să ne molipsesti aici, nu pune mâna pe birou, nu atinge pixul meu, nu te apropia de mine, nu sta pe canapea ca laşi păduchi, spune clar ce boli ai?
-Esti evreu şi ar trebui sa fi mândru ca eşti spion, minti.
-Eşti un hoţ şi un recidivist.
-Ne îmbolnăveşti de psiriazis (dl. procuror nu putea pronunţa corect cuvântul psoriazis).
- Eşti un mincinos.", se arată în sesizarea nr. 1341 din 29.01.2018, depusă de Moldoveanu la PÎCCJ.

Eduard Ovidiu Ohanesian