PSD a declanșat campania de strângere semnături în sprijinul proiectului legii privind plafonarea prețurilor la energie și gaze.

PSD a declanșat campania de strângere semnături în sprijinul proiectului legii privind plafonarea prețurilor la energie și gaze.

Senatorul Marius Dunca face un apel pentru ca brașovenii să semneze în număr cât mai mare petiția. ” Semnăturile cetățenilor vor reprezenta un apel la toți parlamentarii să voteze legea PSD care poate reduce imediat prețurile din facturile la electricitate cu 43% și la gaze naturale cu 23% și compensează scumpirile plătite de cetățeni în perioada martie-septembrie. Proiectul PSD protejează majoritatea consumatorilor casnici de situația iminentă a dublării facturilor cu utilitățile – electricitate și gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodărie de salariați din România. Cine își va permite să plătească atât de mult" De unde bani" Veniturile românilor au fost înghețate. Totul s-a scumpit, de la combustibili la alimentele de bază. Legea oferă, de asemenea, și o compensație a scumpirilor plătite deja de consumator până la momentul intrării în vigoare a legii. Compensația se acordă consumatorilor cărora le-a crescut prețul la gaze și energie electrică în ultimele 6 luni dinainte de intrarea în vigoare a legii. Compensația va fi egală cu jumătate din scumpirea care a avut loc în aceste 6 luni, adică jumătatea diferenței dintre prețul plătit în ultima lună și cel plătit în prima lună. Proiectul de lege protejează, astfel, milioane de familii care primesc în această perioadă notificări de la furnizorii de energie electrică și gaze privind noi oferte de contracte la prețuri exorbitante, de la 60% la 200%! Aceasta este soluția optimă și justă pentru ca facturile românilor să scadă pentru cel puțin șase luni. Este o lege vitală pentru români înainte de venirea iernii. Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat. Orice semnătură contează! Petiția poate fi semnată și online la adresa https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/ ” a declarat senatorul PSD Marius Dunca.