Marius Dunca: Domnule Iohannis, fie-vă milă de acest popor! Ne mor părinții, bunicii, prietenii în așteptarea medicamentelor!

Marius Dunca: Domnule Iohannis, fie-vă milă de acest popor! Ne mor părinții, bunicii, prietenii în așteptarea medicamentelor!

Senatorul PSD Brașov Marius Dunca face un apel către președintele țării. ”Încă o zi de vineri în care codul roșu este activat într-un spital public din România. Pacienții COVID din Spitalul Tg Cărbunești au rămas fără oxigen, după ce instalația s-a defectat. Două persoane au decedat. Să sperăm că nu își vor pierde viața și mai mulți pacienți. La fiecare două minute un român moare de COVID! Peste 3500 de oameni au fost răpuși în ultima săptămână. Comunități întregi dispar. Am ajuns aici din cauza jocurilor politice iresponsabile ale celor care s-au jucat de-a guvernarea, având tot sprijinul lui Klaus Iohannis. Nu sunt locuri libere la ATI, nu se găsesc nici antiviralele esențiale în această criză sanitară, Remdesivir și Tocilizumab. Ne mor părinții, bunicii, prietenii în așteptarea medicamentelor! Domnule Iohannis, fie-vă milă de acest popor! S-au făcut împrumuturi record la dobânzi fantastice. Unde sunt aceste sume, unde au ajuns banii românilor" Nu s-au mărit capacitățile ATI, dar nici medicamentele vitale nu s-au achiziționat!” a declarat Marius Dunca. Senatorul a făcut un apel și către autoritățile județene, dar și către conducerea Spitalului Județean Brașov pentru a da în folosință noua secție UPU, a cărei recepție s-a făcut acum o lună. ”Este inadmisibil ca la o lună de la recepția noii Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov, aceasta să nu fie dată în folosință. De ce la Bagdasar Arseni s-a putut să se dea în folosință noua secție UPU, care a fost transformată în unitate COVID și la Brașov nu se poate" O clădire nouă și modernă stă nefolosită în timp ce numărul brașovenilor infectați cu SARS-CoV-2 explodează de la o zi la alta. Fac un apel către directorul spitalului, către președintele Consiliului Județean Brașov. Chiar nu vă interesează de soarta brașovenilor" Chiar vă bateți joc"” s-a întrebat parlamentarul. ”În plin val patru pandemic, sute de ventilatoare și zeci de milioane de măști și echipamente medicale în valoare de 650 de milioane de lei sunt blocate în depozitele Unifarm. Așa arată țara unui președinte și a unor guverne iresponsabile! În Brazilia președintele tarii este pe cale să fie acuzat de omucidere în masă pentru modul în care a gestionat pandemia. Cei care au gestionat pandemia în țara noastră nu se fac vinovați de același lucru"” a declarat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.