Bombă cu ceas in cazul Mădălina Ionescu
12 Aprilie 2025
541
Favorizarea unei escroace periculoase de către șefi din SRI și IPJ Satu Mare se confirmă
Articolul intitulat “Cel mai periculos grup infracțional din istoria Sătmarului” a avut un intertitlu “Cum a ajuns să scape Poliția și SRI-ul o escroacă versată condamnată” cu următorul conținut :
“Colonelul Dragoș Vasile și comisarul șef Șugag Emilian se află in relații apropiate și cu numita Ionescu Mădălina, concubina afaceristului Ghiriti Viorel, avand domiciliul in București și stabilită de cațiva ani in Satu Mare, care a fost condamnată și este cercetată pentru săvarșirea mai multor infracțiuni de inșelăciune. Aceasta a suferit o condamnare definitivă la inchisoare cu executare pentru că l-a inșelat pe un om de afaceri din zona Oașului de la care a pretins și a primit suma de 200.000 de euro in schimbul căreia i-a promis că ii va rezolva să cumpere gara din Snagov și 12 vagoane de tren. A executat insă doar puțin peste un an din pedeapsă la Penitenciarul Arad, de unde a fost liberată condiționat, in mod suspect, in cursul lunii iunie 2015, deși a manifestat o conduită necorespunzătoare, provocand mai multe scandaluri și folosind nelegal un telefon mobil. Concubinul său a afirmat că a fost liberată cu concursul colonelului Dragoș Vasile, care a apelat in acest sens la un șef din SRI Arad, a cărui soție este avocată și a fost angajată in cauza avand ca obiect cererea de liberare condiționată a numitei Ionescu Mădălina.
Același concubin a afirmat că, pentru ca susnumita să fie liberată condiționat, colonelul Dragoș ar fi aranjat cu comisarul șef Șugag Emilian să nu se afle că aceasta mai avea trei dosare de inșelăciune in curs de cercetare la Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare. Cert este că IPJ Satu Mare a tergiversat și tergiversează in continuare instrumentarea celor trei dosare ale numitei Ionescu Mădălina. In această iarnă, colonelul Dragoș i-a ajutat pe cei doi concubini apropiați să-și găsească o locuință cu chirie in apropierea sediului SRI Satu Mare. In toamna anului 2015 Ghiriti Viorel și Ionescu Mădălina au fost văzuți impreună cu comisarul șef Șugag Emilian in supermarketul Real din Satu Mare.”
Afirmațiile din acest intertitlu ne-au fost confirmate pe deplin de răspunsul primit recent de senatorul independent de Satu Mare, Valer Marian, la o intrebare adresată ministrului Justiției, Raluca Prună, avand ca obiect ”Favorizarea numitei Ionescu Mădălina cu ocazia liberării condiționate și a soluționării unor dosare penale“.
Potrivit răspunsului transmis de primul adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casație și Justiție, Bogdan Licu, numita Ionescu Mădălina a fost condamnată, prin sentința penală nr. 144/ 18.06.2013, pronunțată in dosarul Tribunalului Satu Mare nr. 468/83/2013, rămasă definitivă prin decizia penală a Inaltei Curți de Casație și Justiție, Secția Penală, nr. 2179/26.06.2014, la o pedeapsă rezultantă de 1 an și 10 luni inchisoare cu executare pentru săvarșirea infracțiunilor de trafic de influență și inșelăciune, pentru care a fost trimisă in judecată prin rechizitoriul emis de Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, in dosarul nr. 10/P/2012. In urma acestei condamnări, numita Ionescu Mădălina a fost incarcerată in Penitenciarul Arad in baza mandatului de executare nr. 182/2013/ 27.06.2014.
Prin sentința penală nr. 1932/09.09.2015, Judecătoria Arad a respins cererea de liberare condiționată formulate de susnumita, in motivarea soluției arătandu-se că aceasta a avut o atitudine oscilantă in perioada executării pedepsei, in sensul că a fost sancționată disciplinar de două ori și recompensată de cinci ori. După circa o lună, Tribunalul Arad a admis insă, cu o motivare discutabilă, prin decizia penală nr. 409/15.10.2015, contestația formulată de susnumita și a dispus liberarea sa condiționată. Condamnata a fost asistată in ambele cauze de către avocatul ales Chițoi Diana din Baroul Arad.
Pe de altă parte, din răspunsul primit rezultă că, potrivit datelor comunicate de Parchetul de pe langă Tribunalul Satu Mare, in perioada executării pedepsei, numita Ionescu Mădălina era cercetată in patru cauze penale aflate in lucru la Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, care sunt inregistrate la Parchetul de pe langă Judecătoria Satu Mare in dosarele nr. 3448/P/2012, 4485/P/2013, 1211/P/2014 și 1882/P/2014. In toate aceste dosare era incepută urmărirea penală impotriva susnumitei, pentru fapte grave de inșelăciune, la data liberării sale din penitenciar.
In aceste condiții, punem următoarele intrebări : De ce Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare nu a inștiințat Penitenciarul Arad cu privire la faptul că numita Ionescu Mădălina era cercetată și urmărită penal in patru dosare aflate in lucru, pentru fapte grave de inșelăciune ? De ce nu a solicitat Tribunalul Arad date in sensul dacă susnumita este cercetată, urmărită sau inculpată in alte cauze penale ? De ce a tergiversat și tergiversează in continuare Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare soluționarea celor patru dosare susmenționate, in condițiile in care prima sesizare a avut loc in data de 12.08.2012 in dosarul nr. 3448/P/2012, la data de 21.11.2013 in dosarul nr. 4485/P/2013, la data de 31.03.2014 in dosarul nr. 1211/P/2014, respectiv la data de 29.05.2014 in dosarul nr. 1882/P/2014 ? Cine a intervenit și cine a favorizat-o pe numita Ionescu Mădălina, avand in vedere că dosarele sale nu au fost soluționate in patru, in trei respectiv in doi ani de la prima sesizare, deși aveau ca obiect o infracțiune relativ simplă ? Considerăm că la aceste intrebări poate să răspundă Serviciul Teritorial Oradea al DNA, inclusiv ofițerul de poliție judiciară Șugag Luminița, soția comisarului șef Șugag Emilian, fost șef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate, actualmente adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, funcție in care a afost numit in a doua parte a anului trecut.
Eduard Ovidiu Ohanesian
Vremea
Curs valutar
Horoscop