Primarul comunei Cristian prezintă realizările și proiectele de modernizare pentru îmbunătățirea infrastructurii locale

Primarul comunei Cristian prezintă realizările și proiectele de modernizare pentru îmbunătățirea infrastructurii locale

În calitate de primar al comunei Cristian, îmi revine plăcerea să vă împărtășesc ultimele realizări și proiecte și să vă țin la curent cu eforturile noastre de modernizare și dezvoltare a infrastructurii locale. Ne asigurăm că fiecare pas făcut contribuie la îmbunătățirea calității vieții în comuna Cristian.
Lucrările de asfaltare au fost recent finalizate în zona Bisericii de Lemn și pe Strada Brazilor, zona STS. În curând, vor fi finalizate și lucrările din zona Gării și zona Mănăstirii, unde am desfășurat o acțiune de plantare a mestecenilor cu sprijinul colaboratorilor noștri.
A fost finalizată licitația pentru asfaltarea mai multor străzi, iar în curând vom începe asfaltările în zona Vulcanului, proiect finanțat prin fonduri nerambursabile. Reamintim proprietarilor de pe străzile Nicolae Iorga, Bucegi și Ghimbășelului să finalizeze branșamentele la utilități, deoarece după asfaltare nu se va mai putea interveni.
Lucrările de canalizare menajeră în zona Vulcanului, pe Strada Caraiman, precum și pe străzile Nicolae Labiș și Camil Petrescu, evoluează într-un ritm foarte bun. Extinderea rețelei pe DN73 este aproape de finalizare, urmând realizarea branșamentelor.
Am intrat în linie dreaptă cu modernizarea iluminatului public și introducerea rețelelor electrice de curenți slabi în subteran pe străzile Ghimbavului și Gheorghe Lazăr. După îndepărtarea stâlpilor de beton, am început refacerea trotuarelor și asfaltarea intrărilor în curțile proprietarilor.
Suntem aproape de finalizarea lucrărilor de reglementare RED și extindere a puterii pe traseul Nisipului – Brâncoveanu - Parcul Sonia - Preot Virgil Pop. Acest proiect include și instalarea unui transformator care va asigura un spor de putere pentru zona Tineretului și iluminatul public pe străzile adiacente.
Am inițiat procedura de licitație pentru modernizarea iluminatului public și introducerea în subteran a rețelelor pe străzile George Coșbuc și Ciprian Porumbescu. De asemenea, proiectul de modernizare pentru cartierul Tineretului este aproape finalizat.
Prin fonduri nerambursabile, înlocuim lămpile pe opt străzi cu unele noi și ecologice, instalăm stații de încărcare și achiziționăm un microbuz electric. Recepția finală a bazinului de stocare a apei potabile din cartierul Brazilor a fost parcursă, iar acum lucrăm la amenajarea și refacerea zonelor afectate.
În zona Bisericii Române, parcul se află în reabilitare, cu înlocuirea dotărilor și materialelor, iar pentru protecția copiilor a fost turnat tartan. Contractul pentru realizarea cadastrului general și PUG la nivel de localitate este în derulare, proiecte care vor stabili noi reguli urbanistice.
Lucrările de îndiguire și decolmatare a pârâului Ghimbășel se desfășoară conform contractului de finanțare, iar ulterior vom amenaja peisagistic albia. Au fost aprobate alocările sumelor către asociațiile sportive și unitățile de cult.
Școala Generală Cristian va beneficia de mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale printr-un proiect cu fonduri nerambursabile. Lucrările la Centrul de Agrement și Creșă se desfășoară conform graficului.
Am finalizat amenajarea centrului localității, trasând marcajele necesare și achiziționând recent o mașină pentru Serviciul Public de Salubrizare. Numărul camerelor de supraveghere a fost suplimentat, conform solicitărilor poliției.
În curând, vom demara și alte lucrări de interes public, inclusiv întreținerea spațiilor verzi, măturatul domeniului public și reparații diverse. Continuăm să lucrăm pentru a asigura frumusețea și siguranța comunei noastre.

Cu stimă,
Gicu Cojocaru,
Primarul Comunei Cristian