Duminica, 16 Martie 2025

Social

Romanii cumpără alimente ieftine şi periculoase

 16 Noiembrie 2025    23549
Singura etichetă care contează pentru romani este cea de la raft, pe care stă scris preţul, nu cea de pe produs, cu ingredientele. Astfel, fără să ştim, zilnic ne intoxicăm organismul, pentru că de cele mai multe ori alimentele ieftine conţin substanţe nocive in proporţii foarte mari. Multe E-uri sunt periculoase. Şi ce economisim astăzi cu mancarea, dăm maine pe medicamente.

Pentru că legile sunt prost făcute şi pentru că ii bate vantul prin buzunare, romanul cumpără mancare care il imbolnăveşte. Cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer şi hiperactivitate la copii sunt doar cateva dintre bolile provocate de substanţele conţinute de alimentele ieftine. Dacă şi-ar permite să scoată cateva sute de lei in plus din buzunar, romanii ar avea o alimentaţie sănătoasă, cu alimente mult mai bune pentru ei şi pentru copiii lor.

Dacă ne uităm atent pe etichetele produselor, aproape toate conţin substanţe nocive. Spre exemplu, bomboanele conţin un aditiv foarte cancerigen, pastrama conţine nitrit de sodiu, care provoacă boli cardiovasculare, iar supele instant conţin tartrazină, un colorant care poate genera crize de astm bronşic şi urticarie.

Romanul este sărac şi nu-şi permite să cumpere mancare scumpă. De aceea, un salam care are doar ingrediente naturale nu ar ajunge niciodată in coşurile multora dintre romani. Asta pentru că este foarte scump, preţul ajunge undeva la 56 de lei pe kilogram. Mulţi dintre ei il vor cumpăra insă pe cel care este mult mai ieftin, insă conţine tot felul de substanţe nocive. "Sunt substanţe care dau gust bun, care dau un gust excelent. Ba mai mult, umblă sus la nivel central, creşte apetitul . Omul are o plăcere deosebită de a manca", a precizat nutriţionistul Virgil Stroescu.

Sursa: realitatea.net

Vremea


Curs valutar

Horoscop

logo