Ai parte, ai carte funciară

Ai parte, ai carte funciară

Vă aducem la cunoștință că miercuri, 29 mai 2024, la ora 11:00, la Căminul Cultural, va avea loc o importantă Ședință de Informare destinată tuturor locuitorilor. Evenimentul are ca scop furnizarea de detalii esențiale referitoare la procesul de înregistrare gratuită în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a tuturor imobilelor situate pe raza Unității Administrativ-Teritoriale Cristian.
Acest demers face parte dintr-o inițiativă națională menită să asigure transparența și corectitudinea înregistrărilor funciare, facilitând accesul cetățenilor la informații clare și precise despre proprietățile lor. La ședință vor participa reprezentanți ai autorităților locale și specialiști în cadastru, care vor răspunde întrebărilor și vor oferi îndrumări cu privire la procedurile necesare pentru înregistrarea imobilelor. De asemenea, vor fi prezentate aspecte tehnice și juridice relevante, astfel încât fiecare proprietar să fie pe deplin informat.
Este esențial ca fiecare proprietar să fie prezent la această întâlnire pentru a înțelege pe deplin beneficiile și pașii necesari pentru a-și înregistra proprietățile în mod corect și gratuit. Participarea dumneavoastră este vitală pentru succesul acestui proiect, care va contribui semnificativ la dezvoltarea comunității noastre prin clarificarea situațiilor juridice ale terenurilor și clădirilor. În plus, prin înregistrarea corectă, se va facilita accesul la diverse servicii și resurse, precum și la posibile finanțări sau investiții în infrastructură.
Această inițiativă nu doar că va aduce o contribuție majoră la modernizarea și dezvoltarea localității noastre, dar va și întări drepturile de proprietate ale cetățenilor, oferindu-le o bază solidă și legală pentru gestionarea și valorificarea imobilelor lor. De asemenea, înregistrarea corectă și completă în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară va sprijini planificarea urbanistică și dezvoltarea durabilă a localității noastre.
Vă așteptăm cu interes și vă încurajăm să participați activ la această ședință de informare. Împreună, putem asigura un viitor mai sigur și mai transparent pentru toți cetățenii comunei Cristian.

Cu stimă,
Primăria Comunei Cristian