Miercuri, 26 Martie 2025

Social

Reforme promise la Compania Apa Brașov, dar realitatea spune altceva

 26 Februarie 2025    29
Conducerea Consiliului Județean Brașov anunță reforme la Compania Apa, însă faptele din trecut arată că soluțiile au fost mereu la îndemână – doar că nu s-a dorit aplicarea lor.

În 2020, Primăria Brașov și Consiliul Județean, conduse de George Scripcaru și Adrian Veștea (ambii PNL), dețineau împreună 84% din acțiunile companiei, având controlul total asupra deciziilor. Membrii Consiliului de Administrație (CA), printre care Gligoraș, Agafiței și Maria Oprea, au fost numiți de aceste instituții, consolidând influența politică asupra Companiei Apa.

Problema salariilor excesive a fost semnalată constant de presă, însă nicio măsură nu a fost luată. În ciuda promisiunilor făcute în ședințele publice, cum a fost cazul lui Adrian Gabor, vicepreședinte al Consiliului Județean la acea vreme, nicio verificare reală nu a avut loc.

Se putea interveni? Da. Dar nu s-a vrut.
PNL susține acum că reducerile salariale ar fi implicat despăgubiri, însă realitatea este alta. În 2020, în timpul mandatului lor, contractele directorilor au fost prelungite fără nicio constrângere externă. Dacă ar fi dorit să elimine salariile exagerate, ar fi putut acționa atunci, fără riscuri financiare.

Mai multe voci, printre care Mihai Mohaci și Ionel Goidescu, au tras semnale de alarmă privind abuzurile din cadrul companiei, însă fără rezultat. În timp ce cetățenii plătesc facturi ridicate, Compania Apa a fost transformată într-un refugiu pentru numiri politice și salarii de lux.

Astăzi, PNL promite schimbare, dar brașovenii nu mai cred în astfel de declarații. Ei cer competență și transparență, nu promisiuni tardive și sinecuriști politici. Compania Apa trebuie să lucreze pentru cetățeni, nu pentru interesele de partid.

Vremea


Curs valutar

Horoscop

logo