Consiliul Local al comunei Cristian aprobă sprijin financiar de peste 389.000 lei pentru unitățile de cult religios în 2024

Consiliul Local al comunei Cristian aprobă sprijin financiar de peste 389.000 lei pentru unitățile de cult religios în 2024

În urma Hotărârii nr. 53/22.04.2024, Consiliul Local al comunei Cristian a luat decizia de a aproba un sprijin financiar destinat unităților de cult religios din zonă pentru anul 2024. Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor specifice ale comunității, evidențiind importanța acordării de susținere instituțiilor religioase recunoscute în România. Astfel, o parte din bugetul local al comunei va fi direcționat către Parohia Ortodoxă Cristian I și Schitul Sfântul Efrem cel Nou, în conformitate cu sumele solicitate și aprobate pentru fiecare entitate religioasă.
Parohia Ortodoxă Cristian I - Biserica Adormirea Maicii Domnului va beneficia de o sumă în valoare de 338.373,11 lei, dedicată continuării lucrărilor de restaurare a picturii interioare începute în anul precedent. Această alocare financiară, prevăzută inițial în bugetul local al anului 2024, reflectă angajamentul Consiliului Local de a conserva și promova valorile culturale și religioase locale, într-un efort de păstrare a identității comunitare.
De asemenea, Schitul Sfântul Efrem cel Nou va primi o sumă de 51.051 lei pentru realizarea unor lucrări esențiale, precum pavarea, montarea de piatră și instalarea unui sistem de alimentare cu apă și filtrare. Aceste investiții sunt menite să consolideze infrastructura religioasă și să asigure un mediu adecvat pentru desfășurarea activităților spirituale și sociale ale comunității locale.
Hotărârea nr. 53/22.04.2024 mai cuprinde și aprobarea modelului de Contract de finanțare nerambursabilă, care va reglementa modul de acordare și decontare a sprijinului financiar destinat unităților de cult religios din Comuna Cristian. Acest document constituie o garanție pentru transparența și corectitudinea utilizării fondurilor publice, asigurând că acestea sunt direcționate către scopurile prevăzute și că vor aduce beneficii tangibile comunității.
În final, repartizarea de sume bănești pentru unitățile de cult religios din Comuna Cristian în anul 2024 a fost realizată în conformitate cu nevoile și prioritățile identificate de către autoritățile locale, demonstrând responsabilitatea și implicarea acestora în susținerea diverselor dimensiuni ale vieții comunitare, inclusiv a celor de natură religioasă.