Compatibilitate Balanta - Pesti

    
Balanta si Pesti, Aer si Apa? Frumos, fascinant, nemaiauzit... dar adesea nu prea tine.

Daca ai apucat sa te-ndragostesti de un Peste, probabil ca te-a fermecat cine stie ce chestie misterioasa, fascinanta, pe care cam toti nativii zodiei par a o ascunde. Numai ca, sa nu spui ca nu te-am avertizat : de fapt, acolo, în adâncurile apelor unde traiesc Pestii, nu prea se ascunde nimic în afara de zapaceala, sentimente contradictorii si nesiguranta.

Cu unii nativi merge, cu altii nu. Depinde foarte mult de celelalte planete pe care le aveti (mai ales Pestele) prin zodiac. Unghiul dintre voi, pe cercul zodiacului, este de 150 de grade. Chiar si fara o denumire astrologica, tot pare un unghi ciudat. Si chiar asa si este. Partea cea mai grea în aceasta relatie este echilibrul. Pe termen lung. Sau mai bine zis, echilibrarea unui Peste, ajungerea în acel punct de stabilitate si armonie. De fapt, daca gasesti o solutie, e chiar mai bine : o patentam, o ambalam si ne îmbogatim rapid. Asta pentru ca e adesea imposibil.

Nu ca Pestii n-ar fi nativi fascinanti. Sunt. Visatori si altruisti. Asta înseamna ca ai ce discuta cu Pestii. Curiosi. Asta înseamna ca nu te plictisesti alaturi de ei. Plini de idei fanteziste. Si nici nu le place sa domine sau sa tina frâiele într-o relatie, asa ca spiritul tau de conducator se poate desfasura în voie.

Deci, ce nu merge? Daca sunt atâtea chestii care merg... Pai, pentru început, Pestele nu stie nici el ce gândeste, ce simte sau pe unde mai calatoresc emotiile sale astazi. Este greu de ajuns la o întelegere cu el, pentru ca cel mai adesea spune ca tine si nici macar nu face ca el : nu face nimic. Este destul de dezorganizat. Dar cel mai rau e ca este hipersensibil : nici nu stii când ai spus ceva care l-a ranit. Si, ca sa fie tacâmul complet, nici nu se ridica sa spuna ca-l doare sau ca vrea ceva în mod special, ci tace, fiindca de fapt, desi nu recunoaste, îi place sa sufere si sa fie victima. Asa ca, într-o relatie pe termen lung, nu prea stii niciodata UNDE te afli cu un Peste. Astrologii spun ca între voi cel mai bine se dezvolta o relatie pe termen scurt, o aventura si atât.

Pestele prefera adesea sa ramâna acasa, în loc sa mearga prin oras. Cum tie tocmai asta-ti palce cel mai mult, ori renunti la distractie si stai pe acasa, ori îl lasi frumusel (si asa are nevoie de momente lungi de izolare, are el ceva cu încarcatul bateriilor în singuratate, sau cam asa ceva) si pleci singur. Alegerea e importanta, dar, oricum ai lua-o, bine tot nu iese : ori te plictisesti de moarte, ori îti ranesti partenerul.

O relatie care adesea începe frumos, chiar furtunos, dar se termina cât ai zice Peste. La fel de repede cum ies bulele de Aer din Apa. Iar daca dureaza, peste un timp ai sa descoperi ca nu mai are gust, exact ca o sticla de apa minerala pe care ai lasat-o trei zile fara dop. Pentru Balanta, un singur avertisment : gândeste-te bine înainte de a intra într-o relatie pe termen lung cu un Peste, fiindca le cam are cu scenele si vaicareala, iar adesea tu, pentru a le evita, faci ca el. Adica ramâi, desi nu esti o Balanta fericita.

Vezi si alte zodii: