Compatibilitate Balanta - Rac

    
Balanta si Rac? Aer zvapaiat si Apa capricioasa? Mai bine lasa... Serios, mai bine nu te lega la cap.

De ce? Pai, pentru început, Racul este foarte-foarte-foarte sentimental. Foarte bine, asta da bine într-o relatie, ai sa spui. Da bine, dar ca si sarea, daca e în exces, face rau si ia tot gustul celorlalte ingrediente. Fiind guvernat de Luna, care e astrul cel mai plimbaret, Racul este un nativ capricios si introvertit. Ma rog, putem sa îi spunem "introspectiv", ca sa nu se supere, dar realitatea asta este : se schimba de la o clipa la alta, nu stii când si de ce s-a bosumflat, dureaza ore-n sir sa-i scoti supararea din suflet si, pe deasupra, nici nu uita. E din cei care iarta, dar nu uita sub nici o forma. Si cu prima ocazie îti explica ce rau l-ai ranit acum cinspe ani. Iar daca ai uitat, iar se bosumfla. Diplomatia te poate ajuta mult în aceasta relatie, dar atentie la hipersensibilitatea Racului.

Racul este un nativ foarte complex si cu o profunzime a sentimentelor pe care tu o consideri putin cam deplasata. E greu de ajuns sub carapacea pe care o afiseaza cu grija, si adesea o Balanta se plictiseste pâna sa ajunga în adâncul oceanului.

În plus, este foarte atasat de camin. Asta este foarte bine, numai ca nu prea-i place sa iasa si sa se distreze, prefera o seara linistita acasa, la televizor. Asa ca, ori pleci singur pe la prieteni si prin oras, ori te multumesti sa stai acasa. Tu, Balanta, esti mult mai analitica decât Racul, iar el este mult mai sentimental decât tine.

Si daca tot vorbeam de capacitatea de analiza a Balantei, nu uita ca un Rac nu merge niciodata drept : orice ar vrea sau ar încerca, el o face pe ocolite. Nu neaparat chestia cu mersul înapoi, cât mai ales mersul lui specific : lateral. Nu prea stie linia dreapta, nici în sentimente si nici în alte chestii. Si desi lui i se pare normal sa faca toate astea, ca sa menajeze pe altii, ca sa se menajeze pe sine sau pentru ca "asa e mai bine". Balanta este mult mai fericita când are de-a face cu chestii clare si cât de cât exacte. Asa ca adesea o sa te cam streseze. În plus, din punctul de vedere al unui Rac care se descurca fara probleme prin oceane de sentimente, Balanta este prea rece si prea superficiala.

Financiar, Racul este o binecuvântare la casa omului : are noroc la bani si stie sa-i economiseasca, sa-i investeasca si sa faca ceva ca sa-i înmulteasca. Numai ca asta implica si ceva zgârcenie. Adica o sa se îngrozeasca atunci când o sa vada ca tu cheltuiesti prea mult sau ca dai banii pe ceea ce lui i se par prostii. Acesta chiar ar putea fi un aspect delicat. Si daca tot suntem la capitolul cu chestii practice, e bine sa stii ca Racul este foarte atasat de casa, în sensul ca-i place sa aiba o casa frumoasa, îngrijita, îi place sa manânce bine (este semnul care se ocupa de hrana prin zodiac). Asa ca, daca esti una din acele Balante carora nu le prea place sa stea sa tot trebaluiasca, ai cam încurcat-o cu Racul.

Sexual, Racul este foarte romantic, asa ca la început probabil ca o sa fie excelent sa faceti dragoste. Numai ca este si teribil de posesiv si de gelos, ceea ce o sa te cam calce pe talerele tale de Balanta.

Vezi si alte zodii: