Compatibilitate Balanta - Sagetator

    
Balanta si Sagetator, Aer si Foc. O combinatie excelenta : arcasul e greu de prins, dar, odata ce l-ai facut sa ramâna, devine un partener de vis pentru tine.

Setea de aventura a Sagetatorului este atât de fantastica, de atragatoare si de incitanta, încât cu siguranta te vei îndragosti la prima vedere. Finetea si rafinamentul Balantei, pe de alta parte, îl vor atrage pe acest calator, poate chiar pâna la a-l convinge sa se mai opreasca din drumul sau spre descoperiri.

Amândurora va plac petrecerile si va place sa întâlniti mereu noi prieteni. Comunicati usor si aveti multa energie : aici va potriviti perfect. Sagetatorul e mai entuziast si are idei sau planuri mai de anvergura, iar tu esti partenerul mai romantic, mai sentimental.

Sagetatorul se cam teme de a fi "prins în lat", sau de a se implica prea mult într-o relatie. Are nevoie si de mai multa libertate, de spatiu... sa fie el sigur ca nu e constrâns, închis în cusca sau silit sa traiasca alaturi de o anume persoana. În schimb, este foarte fidel odata ce a apucat sa aiba încredere în cineva si se va dovedi un prieten de nadejde, care te va ajuta pâna-n pânzele albe. Numai primul pas e mai greu.

Sagetatorul este un nativ foarte sincer, adesea pâna la "cruzime". Aici s-ar putea sa aveti ceva dificultati, pentru ca tu nu esti genul care sa spuna adevarurile asa, direct în fata. Tu preferi sa menajezi interlocutorul si sa îndulcesti vestile rele. Sagetatorul este foarte-foarte-foarte diferit de tine în aceasta privinta, poate chiar opusul tau. "M-ai rugat sa-ti spun adevarul, ti l-am spus, acum ce nu-ti convine?" e replica tipica a unui Sagetator care tocmai ti-a provocat un atac de cord cu vreun adevar spus asa, pe sleau.

Fiind cel mai înclinat catre casatorie (sau catre o relatie mai serioasa, mai sigura, mai pe termen lung) dintre voi, tu va trebui sa-ti convingi si Sagetatorul sa fie de acord cu expresia "suntem împreuna" în loc de "mda, ne mai vedem asa, din când în când". Este greu de convins, dar merita. De fapt, tot ce-l intereseaza pe un Sagetator în toata chestia este sa nu-si piarda autonomia, personalitatea, libertatea de actiune si mai ales de gândire. Daca e sigur ca nu le va pierde, poate ramâne o viata lânga tine si, fiind o zodie de Foc, are o caldura a sentimentelor extraordinara. În plus, deoarece este si o zodie de toamna, are tendinta sa fie mai stabil, mai profund decât celelalte doua zodii de Foc : toamna este anotimpul strângerii recoltei, al analizei mai atente, al adâncimii pe toate planurile.

Asadar, mergi înainte! Daca vei avea rabdare, este o relatie care nu te va dezamagi sub nici o forma.

Vezi si alte zodii: