Compatibilitate Berbec - Balanta

    
Berbec si Balanta, Foc si Aer, Marte cel razboinic si frumoasa Venus... Si mai sunteti si opusi în zodiac! (Balanta se afla la sase zodii distanta de Berbec.)

Scurt, scurt de tot? Ori va completati, ori va întreceti. Între aceste doua semne nu prea exista cale de mijloc : totul sau nimic. Însa fiindca Focul are nevoie de Aer ca de... Aer, si fiindca Aerul este si vânt, caruia-i place sa se joace-n pletele Focului, între voi doi este mai curând totul, decât nimic. Balanta, semn al echilibrului (pe care-l cauta mereu), este un semn foarte priceput în ale negocierii si stie si cum sa aduca oarece liniste în viata ta, dar si sa te incite mereu – fiind un semn de Aer, inclinat spre comunicare.

Spre deosebire de Berbecul impetuos si adesea nechibzuit, Balanta gândeste obiectiv, pe bucati, împarte problemele în sectiuni mai mici si mai usor de "digerat". Diplomat înnascut, iubitor al frumosului, cu o blândete specifica dragostei pe care o simbolizeaza planeta lui tutelara (Venus), Balanta se pricepe la planuri si contracte pe termen lung. Iar pentru un Berbec, aceasta este o calitate vitala, fiindca nativul acestui semn este un foarte bun initiator, dar sta mai prost cu îndeplinirea planurilor.

Semn foarte comunicativ, de Aer, Balanta te va impulsiona mereu cu idei noi, îti va arata mereu un alt unghi din care sa privesti lucrurile. Îi place sa lucreze în echipa – de fapt este chiar semnul casatoriei –, asa ca va cauta întotdeauna o cale de mijloc, o rezolvare justa a problemelor – aviz Berbecului amator de sefie si dictatura!

Norocul tau cu Balanta este ca se simte mult mai bine într-o relatie decât în singuratate, asa ca va încerca tot ce este posibil pentru a face relatia sa mearga si nu va pleca decât atunci când lucrurile au luat o întorsatura prea grava. Balanta te va învata sa cedezi sau va face compromisuri de dragul tau, fiindca va fi fascinata de Focul ce arde-n orice Berbec si va cauta sa stea cât mai mult pe lânga acesta.

Berbecul vrea în general sa câstige. Cu orice pret. Asa ca s-ar putea sa-ti cam terorizezi sau intimidezi partenerul, numai ca sa iasa ca tine. Un stil care nu-ti aduce foloase. Cu Balanta trebuie s-o lasi mai moale, s-o iei mai încet si sa fii ceva mai subtil! Nu uita ca, desi metodele Balantei sunt mult mai rafinate si mai subtile, ea este cel putin la fel de hotarâta ca si tine. Ba chiar s-ar putea sa vrea sa puna piciorul în prag si sa preia sefia, îi cam place si ei gustul asta. Si totusi, parca vad cum ai sa înveti sa cedezi, fara macar sa-ti dai seama, în fata puterii de convingere a unei Balante hotarâte. Fiindca are într-adevar o mare putere de convingere. Si n-ar fi rau sa mai înveti si tu de la acest diplomat.

Sexual, un Berbec (guvernat de Marte) ar putea fi cam grabit si cam repezit pentru o Balanta rafinata (care are si un simt estetic foarte dezvoltat). Nu uita sa încetinesti si tine cont ca majoritatea Balantelor sunt foarte atente la cuvinte, asa ca abordarile directe, desi fac parte din farmecul tau, nu prea functioneaza aici. Superficialitatea irita aproape orice Balanta, asa ca, orice ai spune, pregateste-te sa fii luat in serios. În cât se poate de serios.

Balanta stie foarte bine sa vada : estetica vizuala este foarte importanta pentru ea (îi place sa se îmbrace bine si îi place sa te vada si pe tine ca arati cât mai rafinat cu putinta, asa ca... un pieptene prin par si pantofii bine lustruiti!). Chiar daca esti casatorit de 20 de ani cu o Balanta, ea tot vrea sa arati bine, sa te îmbraci asortat, chestii de astea d-ale lui Venus...

Este o combinatie cu mari sanse de reusita, asa ca te poti deja bucura daca ai întâlnit o Balanta. Combinatia asta Venus-Marte dintre voi e una dintre cele mai incitante din zodiac, deoarece împleteste agresivitatea pozitiva a razboinicului cu iubirea plina de erotism a zeitei frumusetii. Mai bine de atât nici ca s-ar putea.

În concluzie : o sa-ti placa Balanta cu siguranta ei, cu ideile ei îndraznete si cu spiritul ei mereu în miscare. Numai un pic daca cedezi (la capitolul "cine-i seful"), si o vei avea. Balanta nu vrea neaparat sa fie seful absolut, doar sa nu fie subordonatul!

Vezi si alte zodii: