Compatibilitate Berbec - Capricorn

    
Berbec-Capricorn. Foc si Pamânt. Numai cu multe compromisuri si multa rabdare o sa puteti rezista împreuna.

Punctele voastre de vedere si modurile de viata sunt diferite ca de la cer la pamânt. Tu nu poti rezista prea mult timp într-un mediu structurat, fie el o relatie sau o slujba. Semn de Foc autentic, tie îti trebuie teritorii de explorat si mereu te aventurezi pe acolo pe unde muritorul de rând nici nu îndrazneste sa priveasca, fiindca esenta semnului tau este forta primara a vietii. Capricornul, pe de alta parte, este un semn practic, prevazator si caruia îi plac siguranta si structurile bine organizate, ample. Pune un mare accent pe reputatie si pozitie sociala, adesea îsi asuma responsabilitati foarte mari si de obicei reuseste sa îsi creeze un nume. În timp ce tu plutesti în atmosfera plina de scântei a ideilor, Capricornul de langa tine este prudent, se uita de sapte ori pe unde calca, are probabil o slujba buna si picioarele cât se poate de bine proptite pe Pamânt. Berbecul, optimist etern, cauta mereu luminita de la capatul tunelului, în timp ce Capricornul filosofeaza pe tema drobului de sare, face liste cu pericole posibile si crede ca tunelul duce într-o fundatura. Si totusi, în masura în care puteti sa faceti fiecare un compromis si sa oferiti ce aveti mai bun – tu, spiritul de aventura, iar Capricornul, talentul de organizare – puteti realiza multe împreuna.

Ce se întâmpla cand Focul ajunge în acelasi pat cu Pamântul? Îl arde, desigur, repede si pasional, asa cum stie el mai bine. În fond, Pamântul este modelabil prin Foc, dar nu uita ca asta cere rabdare (poate daca silabisesc rab-da-re ai sa mai citesti o data cuvântul, fiindca este foarte important!) si mult timp. Acorda-i putin timp Capricornului, fiindca nu numai ca este un semn mai lent (Pamântul e o chestie mai greu de miscat de felul lui, mai imobil), dar este si foarte atasat de munca lui si adesea îi va trebui ceva mai mult timp ca sa se deconecteze de problemele de la serviciu si sa intre pe lungimea ta de unda. O data ce ai reusit însa sa-ti de-conectezi Capricornul iubit, vei descoperi ca eforturile tale sunt rasplatite din plin: ca orice Pamânt, este senzual si tandru. Capricornul este o zodie de oameni mai rezervati, asa ca – din nou, cuvântul magic – rabdare, fiindca se deschide greu în fatza altora.

Acum, ca ne-am lamurit ce sacrificii trebuie sa faci ca sa tii un Capricorn lânga tine, sa trecem la problema ce te roade : sefia. Daca relatia ar fi sa fie condusa de Capricorn, viata ar fi calma si linistita. Daca ar fi sa fii tu la cârma, viata ar fi numai scântei, actiune si aventura, dar un pic cam dezordonata (aici ai putea profita de spiritul ordonat al Capricornului!). Daca ar fi sa fie ca el, te-ai plictisi pâna la urma de atâta imobilitate; daca ar fi sa fie ca tine, ai sa-ti epuizezi si mai ales ai sa-ti terorizezi destul de repede Capricornul, care se si sperie când vede atâta energie la un loc!

Împreuna? Cu compromisuri si bunavointa, cu întelegere si – da, ai ghicit! – rabdare. Multa rabdare. Calea de mijloc poate fi si ea destul de incitanta. Echilibrul nu se regaseste numai în nemiscare : cu putina bunavointa, ai sa descoperi ca si actiunea poate fi echilibrata.

Vezi si alte zodii: