Compatibilitate Berbec - Fecioara

    
Berbec si Fecioara, Foc si Pamânt. Nu-i asa ca toata lumea ti-a zis sa-ti iei gândul? Ca n-aveti ce cauta împreuna? Ca si cum tu n-ai sti! Daca relatia ta cu o Fecioara merge, înseamna ca ai depus ceva eforturi de schimbare si ai facut mai multe compromisuri decât îti place tie în mod normal.

Sa le luam pe rând.

Fecioara este meticuloasa, muncitoare (ca si tine), dar fiecare are moduri atât de diferite de a se exprima si de a privi lumea! Fecioara se scoala frumusel de dimineata si stie exact ce o sa faca la 9 :15 sau la 15 :30, iar daca nu reuseste sa-si termine munca, este ca jucariile alea cu cheita, se tot învârte si se învârte si se învârte pâna reuseste sa ajunga unde vrea. N-are nevoie de un sef care sa o împinga de la spate : ambitia ei este de ajuns pentru asta.

Fecioara sa-si dezamageasca prietenii sau sa nu faca ce-a promis? N-ai sa vezi! Aproape ca traieste pentru a-si tine promisiunile. Tu ai privirea de ansamblu, ai mai mult curaj si esti mai bun în relatii si conexiuni. Fecioara are o pasiune pentru detaliu si organizare. Alaturi de o Fecioara, daca vei reusi sa te schimbi într-atât încât relatia sa mearga, vei deveni mai puternic, vei avea sanse mult mai mari sa-ti vezi visele împlinite (Focul initiaza proiectele, dar Pamântul le sustine).

Bineînteles, o sa-ti aminteasca mereu ca mai e ceva de facut, ca mai ai ceva de retusat acolo si ceva de schimbat dincolo, si o sa te înnebuneasca pe alocuri cu spiritul ei critic caracteristic. Adesea, o sa te întrebi daca Fecioara asta chiar vorbeste despre acelasi lucru despre care vorbesti si tu, când o sa înceapa sa-ti însire cusururi pe care tu nici macar nu le sesizezi! Ca sa nu mai spun ca are un talent absolut deosebit de a avea mereu dreptate. Parca nimic nu o multumeste si ai sa te simti adesea ca un Sisif, daca nu îti schimbi putin punctul de vedere : ceea ce va trebui sa intelegi este ca Fecioara nu critica (numai) din pasiunea de a critica, ci si pentru ca este un semn perfectionist, destinat sa rafineze tot ce întâlneste. Fecioara de lânga tine vrea sa fie absolut sigura ca Berbecul pe care si l-a ales o sa straluceasca nestingherit acolo sus pe cer, asa cum o merita : de asta te critica. Ei, ce motiv mai bun ca sa-i asculti criticile?

Tine-ti personalitatea în frâu si încearca sa asculti de sfatul Fecioarei (adora sa dea sfaturi) si ai sa ai în curând succesul pe care ti-l doreai. Cred ca în spatele fiecarui Berbec care a dat lovitura s-a aflat macar o Fecioara atenta si meticuloasa.

În pat, îti place sa fii la cârma, iar Fecioara este mai rezervata si, slava Domnului, te va lasa sa impui ritmul tau personal. Aceasta descriere nu se refera la un gen sau altul. Femeile din Berbec sunt absolut încântatoare sexual, fiindca stiu exact ce vor si-si iau ce considera ca este al lor!

Fecioara poate fi un partener bun pentru Berbec : nu numai ca vorbeste mult (normal, e guvernata de Mercur, argintul viu în alchimie si zeul de la directia de comunicare de pe muntele Olimp) si merge pe ideea "ce-i în gusa-i si-n capusa", însa are un dar aparte de a explica blând si rabdator ce vrea si unde sau ce trebuie sa schimbi. Daca ne gândim ca o relatie este 90% comunicare, stelele sunt de partea voastra. Totusi, Fecioara are nevoie de oarece tandrete (asta implica rabdare, concept important pe care orice Berbec ar trebui macar sa-l exploreze, daca nu sa-l si aplice), fiindca are tendinta de a se implica prea mult în munca sa si se de-conecteaza mai greu. Cu impulsivitatea ta caracteristica, s-ar putea sa-ti sperii Fecioara, asa ca ia-o mai încet.

Înca ceva. Berbecul nu se afla pe lista celor mai fidele si mai devotate personaje din istorie, asa ca, daca ai de gând sa mai calci si pe alaturi din când în când, sa nu spui ca nu te-a avertizat nimeni : Fecioara e foarte moralista si nu suporta tradarea. Pe scurt, nu încerca sa înseli o Fecioara, ca n-o sa-ti mearga : o sa se prinda din prima, descoperind vreun detaliu minuscul, demn de Dosarele X.

Daca vrei sa mearga, eforturile tale trebuie sa fie macar atât de mari pe cât îti este impulsivitatea.

Vezi si alte zodii: