Compatibilitate Berbec - Pesti

    
Berbec-Pesti. Foc si Apa. Dupa ce o sa scoti aburi un timp, o sa fugi epuizat, fiindca Apa asta are un fel aparte de a se revarsa încontinuu...

Nativului Pesti îi place ca partenerul lui sa fie puternic : bun, pe asta o ai. Nu vrea sa de?ina controlul : înca un punct câstigat. Nu îi place sa ia hotarâri : ai zice ca este perechea perfecta pentru tine. DAR...

Nativul Pesti este dedicat celorlalti, personalitatea lui este aproape volatila, este altruist si capabil de sacrificii enorme. Asta e frumos, si sigur te va fascina lumea lui interioara, numai ca este cam prea des cu capul prin nori, iar chestia aia cu sacrificiul de sine o sa te calce pe nervi când o sa vezi cum îi lasa pe ceilalti sa profite de el, fara sa spuna nimic. Iar daca ai sa încerci sa îi spui asta, ori o sa ridice din umeri (ce îi pasa lui de chestii de astea lumesti), ori o sa înceapa sa-ti explice ca nu conteaza, ca pe el îl intereseaza binele pe care l-a facut, nu ce-a primit în schimb. Ehei, cam aici începe Berbecul sa spuna STOP. Pestele se ocupa de salvarea omenirii, dar Berbecul este semnul lui "EU, eu, eu primul"... Se spune ca Pestele are sufletul batrân si ca întelege toata durerea lumii, ca are o lumina interioara, dar toate chestiile astea care-l intereseaza pe el tie ti se par de-a dreptul bizare, daca nu chiar nesanatoase.

Daca ai pus ochii pe un Peste, tine minte sa fii tu însuti : nativul Pesti adora spiritul viu, agresivitatea si optimismul Berbecului. Iar daca ai sa vrei un raspuns cinstit, poti sa fii sigur ca-l vei avea, fiindca Pestele întelege foarte bine natura umana. Din pacate, uita adesea sa traiasca (sau sa revina) pe Pamânt ca toti ceilalti si o sa te scoata din sarite destul de repede, epuizându-ti energia.

Daca ai sa fii în stare de putina rabdare din când în când, nativul Pesti va fi multumit. Dar, în timp, o sa te exaspereze aceasta eterna victima a universului, careia în plus îi mai si place sa stea acasa sâmbata seara, în loc sa mearga la vreo petrecere. Iar nativul Pesti se va simti neglijat, fiindca în adâncul sufletului este foarte posesiv, o calitate care pe tine te cam terorizeaza.

Berbecul nu este o zodie prea subtila, asa ca vei sesiza târziu ca Pestele cel sensibil s-a saturat în sfârsit. Adesea prea târziu, când acesta din urma a si plecat. Pentru a nu se mai intoarce. Oricum, ar fi sfârsit prin a-ti face viata mult mai dificila : Focul nu poate coborî în adâncurile Apei fara a se stinge.

O relatie care promite mult si poate debuta adesea furtunos, dar în care nici unul nu va fi satisfacut dupa un timp, când atractia noului s-a sfârsit.

Vezi si alte zodii: