Compatibilitate Berbec - Rac

    
Berbec-Rac. Foc si Apa. Racul este atât de diferit de tine, încât întreaga relatie depinde de tine, de atitudinea ta si de cât poti tu sa suporti.

El este foarte atasat de familie si îsi doreste foarte mult un camin. Tu simti nevoia sa cuceresti lumea, sa risti, sa începi proiecte noi, sa vezi o perspectiva mai larga. Racul tânjeste dupa stabilitate si e terorizat de spiritul tau atat de aventuros : îl sperii de-a dreptul! Când o sa încerci sa-i explici ca vrei sa faci ceva maret, pentru omenire, pentru bani sau pentru prieteni, o sa te întrebe scurt de ce nu poti sa ai si tu o slujba normala, ca toata lumea, sa fii subordonatul cuiva. Fiindca un Berbec, chiar si atunci când este angajat într-o firma, tot mai cloceste în secret planuri de independenta : voi sunteti întreprinzatorii lumii. Probabil ca ai sa încerci tot ce se poate pentru a-ti împlini acest scop, ca si cum ai evada dintr-o închisoare. Si racul o sa te întrebe de ce nu stai mai mult pe acasa! Tupeu, nu? El nu are ambitia ta nemasurata, asa ca o sa accepte explicatiile Berbecului, dar tot n-o sa înteleaga niciodata cum poate munca sa fie mai importanta decat caminul.

Daca ai sa reusesti sa treci peste asta si peste capriciile Racului (e o zodie foarte capricioasa si schimbatoare, atât barbatii cât si femeile), Racul o sa-ti ofere o viata de familie ca-n povesti, fiindca el îsi gaseste împlinirea acasa.

Sexual, diferentele dintre voi doi or sa fie de-a dreptul evidente. Racul vrea romantism, sentimente, mângâieri îndelungi, soapte tandre, iar tu pur si simplu nu ai timp de asa ceva : pasiune înflacarata, asta stii tu, dar asta cam sperie un Rac. Berbecul nu prea e sentimental, iar adesea Racul se va simti dezamagit si numai cu un efort foarte mare ai sa reusesti sa-ti satisfaci crustaceul iubit. A, daca reusesti sa-i scrii o poezie, sau ceva în genul asta, te-ai rezolvat pentru ceva mai mult timp, fiindca nu uita niciodata, mai ales când cineva i-a facut un bine sau i-a daruit ceva.

Berbecului îi cam place sa flirteze din când în când si, din pacate, Racul nu uita nici asta. Este foarte emotiv si, cum am mai spus, capricios. Adesea, aceste capricii or sa te enerveze la culme fiindca, exact când te astepti mai putin, Racul se închide în carapacea sa. Ca sa-l scoti de acolo trebuie rabdare multa, iar rezervele de rabdare ale Berbecului sunt limitate.

Nu dupa mult timp o sa ti se para ca se plânge mereu si se pisiceste, sau ca are prea multe toane, iar Racul o sa te creada fara inima si nesimtitor daca încerci sa te plângi si sa i-o spui în fata. Asta fiindca Berbecul nu are subtilitatea necesara pentru detectarea acelor mici (adesea minuscule...) detalii care pot lovi un Rac drept în inima. Pentru ca relatia sa dureze, amândoi va trebui sa cedati foarte mult si sa lucrati la comunicare, sa discutati cât mai mult, sa încercati sa va întelegeti. Bineînteles ca exista si Berbeci rabdatori, carora le place sa stea în casa sâmbata seara. Dar ei sunt probabil pe Marte sau pe Luna. Adica, fie nu exista, fie vor fi înregistrati ca o noua forma de viata cand îi va descoperi cineva. La fel, exista si Raci care sa nu fie emotivi, dar tot pe Luna. Asa ca, în cruda realitate... nu merge.

Daca simti ca esti în stare sa dai toata energia ta (si înca un pic) în casa, nu în cariera, daca simti ca poti sa fii romantic si sa suporti toane si vaicareli – sigur, o sa mearga. S-ar putea chiar sa-ti placa, fiindca, atunci când se simte iubit, un Rac ofera totul în schimb : iar acest "totul" înseamna multa, multa dragoste si devotament. Daca.

Vezi si alte zodii: