Compatibilitate Fecioara - Capricorn

    
Fecioara si Capricorn. Pamânt de doua ori, ce-ar putea sa nu mearga între voi?

Doua semne de Pamânt ca voi ar trebui sa se înteleaga perfect, dupa toate standardele cunoscute si necunoscute ale astrologiei. Cam astea au fost vestile bune.

Sa fim sinceri : orice Fecioara de pe lumea asta e perfectionista. Nu "putin" perfectionista, nu "cam". Ci de-a dreptul perfectionista. Adesea, Capricornul simte si el acelasi lucru. Problema începe sa se arate când toata chestiunea intra pe complicatele carari ale mintii unui Capricorn. Desi e semn de Pamânt, nu e foarte pamântean. Si tot la fel, desi e semn de Pamânt, nu e chiar mereu asa de serios cum ar trebui. O sa te amuze, si asta e bine, fiindca orice Fecioara are nevoie de ceva sau cineva care sa-i ofere putina relaxare, prea va stresati cu munca! Numai ca umorul Capricornului se numeste adesea ironie, iar Fecioara cam sare-n sus dupa un timp, chiar daca e vorba de auto-ironie.

Altfel, toate bune. Va întelegeti bine, fiindca gânditi cam la fel, va place sa puneti bani deoparte si nu cheltuiti nici unul prea mult sau fara cap. E posibil sa va placa chiar aceleasi filme sau carti, fiindca aveti cam aceleasi tendinte, fiind amândoi semne de Pamânt. Ambitia enorma a Capricornului se poate potrivi foarte bine cu perfectionismul Fecioarei, pe plan intelectual sau când vine vorba de realizare sociala. Spiritul tau critic o sa fie adesea apreciat (în sfârsit, cineva care nu se supara când vrei sa-i faci un bine!), caci Capricornul este un semn echilibrat, care-si stie lungul nasului si accepta criticile, considerându-le lectii de viata. Disciplinati si muncitori sunteti amândoi, iar Capricornul este adesea aproape obsedat de a urca pe scara succesului : îi place sa aiba o pozitie buna în societate si, adesea, bunurile lui sau ceea ce-si cumpara reflecta acest lucru.

Guvernat de Saturn, Capricornul nu este foarte sentimental în aparenta. Adica nu-si prea exteriorizeaza emotiile. Însa Fecioara, guvernata de Mercur, stie sa se uite sub carapace si are destula rabdare ca sa descopere adevarata natura a Caprei. O Fecioara are ochiul format ca sa citeasca printre rânduri si sa treaca dincolo de mândria, timiditatea sau lipsa de încredere în sine a altora. Iar Capricornul o sa-ti fie pe viata recunoscator, fiindca, desi se ascunde, nu vrea decât sa fie descoperit.

Sexual, amândurora va place sa o luati încet si sa ajungeti mai întâi la o intimitate sufleteasca si abia apoi la relatii fizice. Capricornul va fi cel care va conduce în pat, fie ca este femeia sau barbatul din aceasta relatie. Asta deoarece Fecioara e cam complexata si retinuta.

Asadar, o relatie armonioasa în general. Semnele de Pamânt se unesc pe viata, fiindca au în comun câteva chestii esentiale, cum ar fi fidelitatea si stabilitatea. Dar se si urnesc încet. Primul pas e mai greu.

Vezi si alte zodii: